23948sdkhjf

Grøn godstransport mellem Sverige og Danmark

DB Cargo Scandinavia lancerer Scandinavian Rail Shuttle, en grøn togtransport mellem Danmark og Sverige.

Tirsdag den 10. november kørte DB Cargo Scandinavia den første direkte intermodale linje mellem Taulov i Danmark og Katrineholm i Sverige.

Transporten, der tager 13 timer, foregår om natten - og kører tre dage om ugen. CO2-besparelsen vil være op til 95 procent, hvilket skyldes en kombination af grøn energi i det skandinaviske el-net og brugen af ​​moderne elektriske lokomotiver.

Transporterne bookes hos DB Cargo Scandinavia, som har det ansvaret for både bookinger, losning af godset og selve transporten.

- Det er en transport, som vi er meget stolte af. Med aftenafgang og kun 13 timers transporttid er det en attraktiv mulighed for virksomheder at transportere deres varer på en miljøvenlig og effektiv måde, siger Thomas Vestergaard, marketingchef hos DB Cargo Scandinavia.

Transporten fungerer som et såkaldt pendeltog, hvor virksomheder kan købe plads, når de har brug for det. Scandinavian Rail Shuttle kan tage trailere, skiftelad og containere. Togstammen kan være op til 670 meter langt og bestå af 38 containere.

 - Det er en fleksibel transportløsning, hvor kundernes varer ankommer natten over, siger Thomas Vestergaard, som også afslører, at man vil udvide fra tre til fem turen om ugen fra næste efterår.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.131