23948sdkhjf

Nedlukningen i Nordjylland medførte markant fald i biltrafikken

Regeringens nedlukning af syv nordjyske kommuner for at forhindre spredningen af Coronasmitte kan tydeligt aflæses i de trafiktal for de berørte kommuner, som Vejdirektoratet netop har offentliggjort.  
 
Tallene viser, at biltrafikken i nedlukningsperioden faldt med over en tredjedel i de berørte kommuner, mens også varevognstrafikken var kraftigt berørt.  
 
Derimod kan der kun aflæses et mindre fald i trafikken med de store lastbiler og godstransporten.  
 
Transportminister Benny Engelbrecht læser tallene som et tegn på den ansvarlighed, de nordjyske borgere udviste i de pågældende uger. 

- Vi tager mange og svære beslutninger for at begrænse smittespredningen, og vi er fra regeringens side klar over, at vi beder danskerne om at bære store ofre, især når vi lukker flere kommuner ned, som vi så i Nordjylland. Nordjyderne har under nedlukningen udvist stort samfundsansvar og i høj grad indrettet sig efter den nye virkelighed, som heldigvis blev kortere end frygtet, og det skyldes uden tvivl, at nordjyderne tog de nødvendige forholdsregler for at stoppe smitten. Trafiktallene viser netop, at rigtig mange nordjyder blev hjemme, og det glæder mig at se, at nordjyderne stod sammen og løftede det store samfundsansvar, siger transportministeren.

At lastbiltrafikken kun i beskedent omfang har været præget af nedlukningen, ser ministeren også som et positivt tegn.  

- Målet med nedlukningen af Nordjylland var at begrænse smittespredningen uden at det nordjyske samfund skulle gå i stå. Og nu kan vi se, at hjulene fortsat rullede i det nordjyske på trods af nedlukningen, og at varerne blev bragt ud og kom på hylderne. Det er meget positivt, at samfundet fortsat kan fungere, selvom vi lavede så indgribende tiltag, som vi gjorde i Nordjylland, siger transportministeren.

Nedlukningen af de syv nordjyske kommuner sluttede i weekenden, og kommunerne er nu igen underlagt de samme restriktioner som resten af Danmark. Det kan aflæses på trafiktallene de seneste døgn, der viser, at det trafikale mønster i Nordjylland atter ligner det, man ser i resten af Danmark.

- Vi kan se, at personbiltrafikken i Nordjylland efter ophøret af den regionale nedlukning ligger omkring ti procent under 2019-niveauet, ligesom den også gør i resten af landet, siger projektleder Niels Moltved fra Vejdirektoratet.  

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078