23948sdkhjf

10 gasdrevne Scaniaer til Urbaser

Urbaser fik for nyligt 10 gasbiler leveret. Bilerne er et led i ProjectZero, som er Sønderborgs vision om at reducere områdets CO2-udledning til 0 i 2029 og samtidigt at skabe nye kompetencer og grønne arbejdspladser.

De 10 gaslastbiler kører på klimavenlig biogas og er helt klimaneutrale med hensyn til deres energiforbrug i driften. Helt konkret betyder det en dieselbesparelse på ca. 130.000 liter og ca. 351 ton CO2-reduktion på de 10 gaslastbiler per år.

Udover klimavenligheden er støjniveauet også reduceret. Det lave støjniveau er en stor fordel, når renovationslastbilerne skal hente affald hos borgerne i Sønderborg Kommune.

Det er ikke første gang, at Scania leverer klimavenlige køretøjer til Sønderborg. For godt 4 år siden investerede Umove i 44 nye Scania Citywide LE gasbusser, som ud over at køre på certificeret biogas også er indrettet til at medtage fire cykler både på by- og landruterne.

Takningen af gasbusserne sker på gasfyldestationer, som Sønderborg Kommune har investeret i og brændstofkapaciteten måler 1.280 liter biogas komprimeret til 200 bar fordelt i fire stk. alu-/kulfibertanke, som er placeret på taget.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094