23948sdkhjf

Hård coronamedfart: Rekordhøjt salg og rekordlav indtjening i H. P. Therkelsen

Top- og bundlinje stikker i hver sin retning i det regnskab, som logistik- og transportkoncernen H. P. Therkelsen fra Padborg netop har præsenteret. 

Med en omsætning på 425 mio. kr. rammer H. P. Therkelsen det højeste salg nogensinde, mens coronakrisen hiver en del af pengene ud igen, så resultatet efter skat ender på 2,5 mio. kr. - et fald på 78 pct. i forhold til året før.

– Vi har i årets løb haft tilgang af en hel del nye kunder, ligesom flere af vores eksisterende har udvidet engagementet. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for. Vores overskud bliver dog markant påvirket af covid-19, idet vi har valgt at opretholde stort set alle vore normale services, trods faldende mængder under covid-19, siger koncerndirektør Peter Therkelsen og forklarer:

- Det har betydet højere produktionsomkostninger pr. sending end normalt. Indtjeningen blev derved ramt i sidste del af regnskabsåret under covid-19. Dertil har vi fortsat en planlagt investering i nye moderne it-værktøjer samt løbende investeringer og udskiftning af vognparken. Endvidere er der afgivet ordre på ti nye miljøvenlige LNG-trækkere.

Datterselskaber også berørte

Transportvirksomheden, der tillige har datterselskab i både Tyskland og Polen, har specialiseret sig i at køre med stykgods og betjene fødevareindustrien. Her er usikkerheden blevet særlig stor i forbindelse med, at europæiske lande er lukket.

Kunderne har ikke kunnet afsætte samme mængder som normalt, og derfor er transportbehovet reduceret, lyder det fra H. P. Therkelsen. Alligevel ser koncerndirektøren med forsigtig optimisme på fremtiden:

- Når alt det negative er sagt, er vores forventninger til fremtiden dog ikke helt så dystre. Det skyldes, at vi har brugt det forgangne år godt til at styrke forretningen til den fremtidige konkurrence samt markedskrav. Herudover har vores lager- og logistikforretning udviklet sig fint, hvilket er et ”value added”-serviceområde, som vi satser endnu mere på i fremtiden, udtaler han.

 Har afsat penge til straffesag

Sidste år blev tre H. P. Therkelsen-ansatte idømt betingede fængselstraffe for dokumentfalsk med fragtbreve, og ifølge årsregnskabet er der afsat knap 1,4 mio. kr. gennem en betalingsgaranti i banken til betaling af en eventuel bødestraf i en ny sag.

Det drejer sig om overtrædelse af cabotagereglerne, og både det danske moderselskab og det tyske datterselskab, H. P. Therkelsen Logistics GmbH, er involveret.

"Selskabets datterselskab er af politiet sigtet for overtrædelse af cabotagereglerne, og selskabet selv er sigtet for medvirken til samme. Politiet har fremsendt et bødekrav på et væsentligt beløb, men begge selskaber har afvist ansvar. Selskaberne afventer herefter endeligt anklageskrift, herunder anklagemyndighedens opgørelse af bødekravet," står der i en note til regnskabet.

H. P. Therkelsen A/S
Mio. kr. 2019/20 2018/19
Nettoomsætning 425,3 407
Resultat af primær drift 13,6 11,6
Resultat før skat 5,4 13,5
Årets resultat 2,5 11,1
Balancesum 182,4 196,8
Egenkapital 57,3 60,4
Antal ansatte 188 169
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109