23948sdkhjf

Taskforce: Om ti år skal hver tiende chauffør være kvinde

Transportbranchen skal blive langt bedre til at få fat i kvinderne. En taskforce har det seneste halvandet år set på, hvordan man får flere kvindelige chauffører.

De seneste fire år er antallet af kvinder i branchen steget, men de udgør stadig kun omkring 2-2,5 pct. af chaufførerne. Det kan vi gøre bedre, lyder det fra taskforcen for flere kvinder i førersædet, som efter halvandet års arbejde er klar med sine anbefalinger.

Målet er, at hver tiende chauffør skal være kvinde om ti år. Det kan lyde meget ambitiøst, men det varer til niveauet i Sverige i dag.

- Vi skal gøre meget mere for at udjævne kønsforskellene i branchen. I en tid med mangel på chauffører går det ikke, at vi kun rekrutterer fra halvdelen af befolkningen. Vi har brug for alle, som har lyst til at køre lastbil, siger Lars William Wesch, direktør i ATL og medlem af taskforcen.

Bag taskforcen for flere kvinder i førersædet står ATL, 3F og DTL-A i regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond. Arbejdet har ført til syv anbefalinger, som er nævnt nedenfor.

- Det er ikke sådan, at man som virksomhed skal leve op til alle anbefalingerne, før man kan ansætter en kvindelig chauffør. Det skal mere ses som nogle gode råd. Det vigtigste er, at virksomhederne ser kvinder som en mulighed, når der er ledige job og lærepladser, siger Lars William Wesch.

De syv anbefalinger lyder som følger:

  1. Sæt mål for at få flere kvinder i din virksomhed
  2. Vis at kvinder er velkomne og skab en god kultur
  3. Lav en mentorordning i virksomheden
  4. Tilbyd fleksible arbejdstider
  5. Sørg for arbejdstøj til begge køn og aflåste omklædningsrum
  6. Sæt fokus på sundhed, bevægelse og kost på arbejdspladsen
  7. Inviter lokale skoleklasser på besøg eller tilbyd at besøge skolerne

Kilde: ATL

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11