23948sdkhjf

ATL om 2021: Flere sten skal ryddes af vejen

- Som mange andre håber jeg, at kampen mod coronavirus bliver vundet hurtigt og med så få skadevirkninger som muligt.

Sådan siger direktør Lars William Wesch, ATL, i sin nytårstale til medlemmerne.

- Netop i denne tid er det vigtigere end nogensinde, at transporten af varer og gods kan fungere så effektivt som muligt. Mens en stor del af befolkningen holder sig for sig selv, arbejder hjemme og køber over nettet, er det vores virksomheder, der binder samfundet sammen og garanterer forsyningssikkerhed.

Gode rammevilkår

- Forsyningssikkerhed  kræver  gode rammevilkår for transportbranchen – ikke mindst under en epidemi, siger Lars William Wesch.

- Vi glæder os over, at pakkeafgiften til fordel for PostNord alligevel ikke blev en realitet, da regeringen efter pres fra især DI droppede at lægge en ny ekstraregning på godstransporten.

- Vi kan med tilfredshed konstatere, at ventetiden på godkendelser af særtransporter i Østdanmark er på vej ned.

- I hovedstadsområdet er ventetiden på køreprøver for tungtransport ved at være en saga blot. Positivt er det også, at kørekort-området bliver overdraget til Færdselsstyrelsen til næste år.

Nye udfordringer

Ifølge ATL-direktøren ser 2021 ud til at byde på nye udfordringer.

- Det gælder ikke mindst det opfølgende arbejde ovenpå affaldsforliget, hvor vi afventer en fornuftig model, der kan holde kommunerne væk fra yderligere hjemtagning af såvel indsamling af husholdningsaffald som øvrige affaldsområder, siger Lars William Weschy.

- Dertil kommer den kilometerbaseret lastbilsafgift, som regeringen og dets forligspartier har aftalt. Denne afgift vil påføre erhvervet en ny stor ekstraregning i 2025. Mens bilisterne slap langt mere nådigt, skal varebiler og lastbiler betale dyrt for finansieringen af den grønne omstilling og el-bilsforliget.

- I DI og ATL vil vi fortsat kæmpe mod det stigende afgiftstryk. De kommende år vil derfor fortsat byde på en diskussion og kamp for at holde afgiftsniveauet nede for transportbranchen.

Corona – også i 2021

- Sidst men ikke mindst må vi forberede os på, at Corona-krisen i 2021 fortsat vil trække krisespor ind i mange brancher, også ind i vores.

- Mange har allerede oplevet. hvordan virkeligheden kan forandres fra den ene dag til den anden, hvis nye smittetal og restriktioner indtræder

- I DI og ATL står vi klar til at kæmpe videre for branchen. Samtidig er vi klar ved telefonen, hvis din  virksomhed mangler hjælp indenfor personalejura, overenskomst, uddannelse, arbejdsmiljø eller den generelle transportlovgivning. Vi ser frem til at hjælpe alle ATL’s medlemmer med at fjerne både små og store sten på vejen, slutter Lars William Wesch.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234