23948sdkhjf

DFDS’ Irlands-rute i gang

Lørdag indledtes trafikken på DFDS’ nye rute mellem Rosslare og Dunkirk. Samtidigt ser det ud til, at endnu en færge fra Rederi AB Gotland kan være på vej til ruten

Klokken 14:00 i lørdags lokal tid havde DFDS premiere på den nye rute mellem Irland og Frankrig, der skal skabe en direkte korridor mellem Irland og resten af EU uden om UK, som nu har forladt EU-fællesskabet. Det var en fuldbooket ’Optima Seaways’, der afgik den irske havneby Rosslare mod Dunkirk i lørdags, hvormed ruten var igangsat, oplyser DFDS på sit nyhedssite på nettet.

Allerede lørdag aften kl. 23:00 lokal tid i Dunkirk fandt rutens afgang nummer to sted, da charterfærgen ’Visby’ afgik den franske havneby mod Irland. En time senere afgik den ligeledes chartrede ro/pax-færge ’Kerry’, som også var fuldbooket, Rosslare mod Frankrig.

DFDS har tidligere oplyst, at ’Optima Seaways’ skal tilbage på Østersøen allerede med udgangen af denne måned. Men nu tyder meget på, at DFDS også har sikret en charter på søsterskibet til ’Visby’, ’Drotten’, som ligeledes ejes af svenske Rederi AB Gotland.

Det svenske rederi har koncessionen på den samfundsbegrundede færgesejlads mellem Gotland og det svenske fastland, hvortil rederiet i de seneste år har modtaget to nybygninger. I den nuværende kontrakt med den svenske stat skal betjeningen i skulder- og højsæsonen dog ske med tre store færger. 

Ifølge Rederi AB Gotland er ’Visby’ inklusive dæks- og maskinbesætning allokeret DFDS frem til maj i år. Rederi AB Gotland bekræftede i torsdags i Sveriges Radio P4 Gotland, at ’Drotten’ nu også er chartret ud igennem lavsæsonen februar og marts. Men identiteten på operatøren blev dog ikke oplyst i interviewet.

Læs mere om: DFDS
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098