23948sdkhjf

Rekordår for Kloster

Vognmandsvirksomheden Kloster A/S i Løsning har haft et rekordår. Regnskabet for 2019/2020 blev offentliggjort i december 2020 og betegnes af direktør Mads Kloster som tilfredsstillende.

Både aktivitetsniveauet og indtjeningen har sat rekord. Antallet af medarbejdere og køretøjer er steget. Omsætningen er steget med 12 procent, mens driftsresultatet er steget med fem procent.

Årets resultat er steget fra en til otte millioner kroner, men som det understreges i regnskabet, så har ledelsen foretaget en revurdering af aktivernes levetid og scrapværdi for at opnå et mere retvisende billede. Det har påvirket udviklingen i årets afskrivninger og dermed også i årets resultat.

Strategiske investeringer

De seneste års strategiske investeringer og initiativer har taget Kloster til næste niveau, som det formuleres i ledelsens beretningen.

- Vi er gået fra at være den typiske underleverandør til at  være en strategisk sparringspartner for vores kunder. Vi transporterer ikke bare vores kunders gods fra A til B, men deltager aktivt i at udvikle og optimere vores kunders produkter.

Virksomheden er også langt fremme i den digitale udvikling. Der er arbejdet målrettet med en app-løsning til planlægning og registrering af al kørsel. Ved at integrere kørselsdata i virksomhedens ERP-system fås et bedre overblik over vognregnskabet, så man kan optimere bilernes performance og foretage de mest optimale investeringer i materiellet.

Mere fokuseret

- Vores forretning er også blevet mere fokuseret, skriver direktør Mads Kloster i beretningen.

- I årets løb har vi solgt vores kantbils-aktiviteter fra. Dermed holder vi fokus på vores forretningsområder inden for element-, entreprenør-, container-, blokvogns- og kranbilstransport samt vores stevedore- og knuser-forretning.

Denne fokusering vil fortsætte de kommende år. I beretningen fortæller Mads Kloster, at virksomheden vil bevæge sig væk fra det pressede marked med knusning i forbindelse med nedrivningsprojekter og over mod at være leverandør af "recyclede" produkter til industrier inden for asfalt, beton og boligbyggeri.

- Vi har investeret i nyt udstyr og har allerede opnået store synergieffekter. Det har medført forbedret drift og økonomi.

Også i aktiviteterne inden for havnekraner og stevedoring regner Kloster med vækst.

- Vi forventer en yderligere privatisering af havneaktiviteterne de kommende år, og vi går efter af være en del af denne udvikling.

Kloster A/S
mio. kr. 2019-2020 2018-2019X
Bruttofortjeneste 132,2 123,7
Resultat før af- og nedskrivninger: 35,3 33,6
Resultat før finansielle poster (EBIT)  12,2 3,9
Resultat før skat 10,4 1,3
Årets resultat 8,1 1,0
Egenkapital 33,5 19,3
Antal medarbejdere 176 168
Antal køretøjer 468 459
Regnskabsåret blev afsluttet den 30.09.2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063