23948sdkhjf

Video: Nye broer løftet på plads ved Herlev station

I forbindelse med byggeriet af den nye letbane i Herlev kommune udvides adgangen hen over jernbanesporene på Herlev station nu med to nye stålbroer. Broerne vejer knap 80 ton, og de er 45 meter lange og 6 meter brede.

Den første bro er allerede løftet på plads, og den anden bliver monteret lørdag den 30. januar. Broerne monteres i hver side af den eksisterende bro over jernbanesporene på Herlev Ringvej. Arbejdet kræver både hestekræfter og mandskab, da det er store stålkonstruktioner, der skal løftes på plads. 

- Monteringen af de to nye gangbroer ved Herlev station er en stor milepæl. Det er nogle kæmpemæssige stålkonstruktioner, der skal løftes på plads, som måler 45 meter og vejer knap 80 ton. Vi gør os meget umage i hele anlægsfasen med at genere vores omgivelser så lidt som overhovedet muligt. Men i forbindelse med arbejdet i Herlev kan det desværre ikke undgås, at vi kommer til at forstyrre både den kollektive trafik og biltrafikken kortvarigt, siger Erik Skotting, direktør i Hovedstadens Letbane. 

Monteringen af broerne kræver en del plads, og derfor vil arbejdet påvirke både bus- og biltrafikken på Herlev Ringvej, hvor der kun vil være ét spor åbent i hver retning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078