23948sdkhjf

Så blev det vinter i januar

Kold januar sendte saltbilerne på vejene efter mild start på vinteren.

Set fra vejtrafikkens perspektiv er vinteren herhjemme indtil videre faldet i to tempi: En historisk mild start på årstiden efterfulgt af en januar, der var hårdere end normalt.

Det viser Vejdirektoratets midtvejsstatus over vintervejrets påvirkning af det overordnede vejnet.

Helt konkret viser tallene, at 2020 blev den varmeste vinter i de tyve år, Vejdirektoratet har målt på de forhold. Vejret i januar 2021 ændrede den tendens. Saltbilerne har siden nytår kørt på vejene tyve procent oftere end normalt for en januar måned.

- Vi har i de første tre uger af januar haft lige så meget vinter på de danske veje, som vi havde i hele sidste år, siger Freddy Knudsen, der er chefkonsulent i Vejdirektoratets vintertjeneste. Det viser, hvor uforudsigelig, den danske vinter kan være. Lange perioder med mildt vejr kan pludselig slå over i frost og sne.

Helt overordnet hører vinteren 2020/2021 dog stadig hjemme i den milde ende. Således ligger Vejdirektoratets saltforbrug pt. 40 procent under det normale, og der er kun udført gennemsnitligt 13 timers snerydning pr. 100 km kørespor, hvilket kun er 15 procent af normalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094