23948sdkhjf

Scania R500 til Go’on

Olieselskabet Go’on holder de lokale kørende - og Stiholt holder Go’on kørende.

Go’on er måske ikke Danmarks største benzin- og olieselskab, men det er et af de bedst kørende. For flåden af tankbiler, der distribuerer benzin og diesel til kædens cirka 170 selvbetjeningsstationer over hele Danmark, består nemlig af Scania - og kun Scania!

For nylig kom der endnu en i flokken, en Scania R 500 A6x2, som Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm har leveret.

- Vi vælger biler ud fra en helhedsbetragtning, fortæller Go’ons logistikchef Finn Leegaard.

- Vi kører omkring 500.000 km pr. bil i løbet af de fem år, som vi typisk beholder bilerne, og her har kombinationen af Stiholt og Scania vist sig som det bedste valg for os.

- Samtidig spiller det en stor rolle, at vi kan få serviceret bilerne, så det passer bedst til vores logistik. For den nye bils vedkommende passer det også bedst hos Stiholt, fordi chaufføren bor i Frederikshavn, siger han.

- Her i firmaet bestemmer vi overordnet, hvad mærke og specifikationer, de nye biler skal have; men vi tager selvfølgelig chaufførerne med på råd, når det gælder udstyr, praktiske detaljer og indretning af førerhuset, fastslår Finn Leegaard.

Drivlinen

Go’ons nye Scania R 500 kører med en 4-akslet tanksættevogn. Drivlinen med en 13-liters 6-cyl. dieselmotor forrest, en 14-trins GRS905-gearkasse i midten og et R885-bagtøj med 2,69:1 i udveksling bagerst passer perfekt til de 56 tons vogntogsvægt, som trækket er lastet til ved afgang fra brændstofdepoterne. Hele trækket kører på fuld luftaffjedring, og af hensyn til egenvægten er der monteret alu-fælge hele vejen rundt.

I CR19-førerhuset kan chauffør Erik Jensen glæde sig over fuld læderpakke med Premium-førerstol, stort Infotainment-system med 4x20 W lydanlæg, integreret navigation og en masse andet komfortudstyr.

Bilen skal køre på fuld service- og reparationsaftale hos Stiholt lige som resten af Go’ons lastbilflåde, der består af fem Scania, samt et par biler hos en undervognmand.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109