23948sdkhjf

70 pct. af lastbilerne returnerer tomme fra UK

Eksportmængden gennem britiske havne og kanaltunnelen til EU faldt med svimlende 68 procent i januar 2021 sammenlignet med januar 2020. Det dramatiske fald i trafikmængden er hovedsagelig forårsaget af Brexit, skriver den britiske avis the Observer.

Tallene bygger på en undersøgelse, som den britiske vognmandsorganisation, Road Haulage Association, har gennemført blandt dets internationale medlemmer.

Organisationens adm. direktør Richard Burnett siger også til avisen, at omkring 65 – 75 procent af de køretøjer, der var kommet fra EU, vendte tomme tilbage. Der var ikke noget gods at køre retur med, fordi flere britiske virksomheder enten midlertidigt eller permanent havde stoppet eksporten til EU.

Advarsler var blevet ignoreret

I et brev til den britiske regering beklager Richard Burnett sig over, at hans gentagne advarsler sidste år om forestående problemer i forbindelse med Brexit var blevet ignoreret af flere ministre.

Vognmandsorganisationen havde gjort det klart, at der var et presserende behov for at øge antallet af toldagenter for at håndtere den massive stigning i papirarbejde, som britiske eksportører står over for efter Brexit.

Det nuværende antal på 10.000 toldagenter er omkring en femtedel af det, som er nødvendigt, siger Burnett til avisen.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111