23948sdkhjf

Havnechef sagde op efter en måned: Mistænkes for urent trav

Allerede inden sin første arbejdsdag lå den nye salgschef i forhandlinger med en anden arbejdsgiver. Sådan skriver Nordjyske om Steen Harding Hintze, der 1. januar 2021 startede som salgschef i Hanstholm Havn.

Meningen var, at han skulle booste havnens udvikling. Hanstholm Havn har netop udvidet for 650 millioner kroner med blandt andet 130.000 kvadratmeter nye baglandsarealer, men allerede inden den første måned var gået, havde Steen Harding Hintze sagt op. Han takkede i stedet ja til et job som udviklingsdirektør hos konkurrenten, Hirtshals Havn, der tillige med Hanstholm Havn har kommunalt selvstyre.

– Det giver ingen mening. Vi er jo begge kommunale havne, der skal lave projekter, der beriger lokalområdet. Vi skal ikke bruge skatteydernes penge til at konkurrere med, siger Nils Skeby, direktør, Hanstholm Havn til Nordjyske.

Opsigelsen chokerer ledelsen i Hanstholm. Den nu tidligere salgschef er nemlig sat ind i havnens hemmeligheder.

Helt konkret mistænker ledelsen Steen Harding Hintze for at have taget virksomhedens strategiplan med sig ud ad døren. Det er en plan, der nøje beskriver, hvordan ledelsen forestiller sig, at Hanstholm Havn skal udvikle sig.

Rystet direktør

– Det her er højest usædvanligt. Jeg har aldrig tidligere oplevet noget lignende. At en anden havn går ind og stjæler en medarbejder, der ovenikøbet har taget vores strategiplan med under armen. Det er vi meget rystede over, siger Nils Skeby, direktør, Hanstholm Havn.

Han ønsker ikke at uddybe nærmere, hvori den konkrete mistanke består, men understreger, at ledelsen frygter, at konkurrenten nu vil kunne blive "inspireret" til at udnytte ideerne i planen.

– Vores advokat er netop nu i færd med at se på sagen. Så må vi se, hvad han når frem til. Vi ser med stor alvor på det, siger Nils Skeby, der oplyser, at Steen Harding Hintzes kontrakt ikke indeholdt klausuler, der forhindrer ham i at skifte arbejdsplads til en konkurrent.

NORDJYSKE har gentagne gange kontaktet Steen Harding Hintze for at få en kommentar til det meget hurtige jobskifte og beskyldningen om at ville lække fortrolige oplysninger. Han er ikke vendt tilbage.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.206