23948sdkhjf

Stor travlhed under corona giver DSV Panalpina rekordomsætning

Sidste år har DSV Panalpina omsat for 115,9 milliarder kroner. Det er det største nogensinde for koncernen

Selv om store dele af verden sidste år måtte lukke ned på grund af udbruddet af coronavirus, så var der stadig behov for at holde gang i forsyningskæden.

Det er kommet den danske transport- og logistikkoncern DSV Panalpina til gode. Det viser koncernens regnskab for 2020, der er offentliggjort onsdag.

DSV Panalpina tjener sine penge på at fragte varer hele vejen fra afsender til modtager. Det sker globalt og til lands, til vands og i luften.

På grund af sin forretningsmodel er DSV Panalpina med til at sikre det, man kalder for forsyningskæden. Det er den, der sikrer, at der ikke er nogen, som pludselig står og mangler en specifik vare eller lignende.

Behovet for at holde gang i forsyningskæden på trods af coronaudbruddet har sidste år medvirket til, at DSV Panalpina har omsat for 115,9 milliarder kroner.

Det er første gang nogensinde, at koncernen har omsat for mere end 100 milliarder kroner i løbet af et år.

Med til historien hører det, at selskabet de seneste år har foretaget flere store opkøb, der har været med til at løfte omsætningen en del.

Den større omsætning sidste år har betydet, at DSV Panalpina samlet for året har tjent 4,3 milliarder kroner. Det er 15 procent mere end året før.

I en kommentar til regnskabet udtrykker DSV Panalpinas topchef, Jens Bjørn Andersen, glæde over, at det er lykkedes at øge resultaterne på trods af den store usikkerhed, som coronaudbruddet har været årsag til.

Han regner med, at det nye år kommer til at blive endnu et udfordrende år for koncernen.

- Men med vores stærke og fleksible forretningsmodel og de rette personer om bord vil vi sørge for at holde vores kunders forsyningskæder flydende, siger Jens Bjørn Andersen.

I regnskabet melder DSV Panalpina ikke noget om forventningerne til omsætningen i 2021.

Men koncernen forventer at kunne øge driftsindtjeningen før særlige poster med op mod to milliarder kroner i forhold til det realiserede i 2020.

Det resultat lød på 9,5 milliarder kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094