23948sdkhjf

Færre passagerer under corona halverer DFDS' overskud

Sidste år har rederiet DFDS været påvirket af både corona og brexit. Forholdene påvirker resultater for året

Det danske rederi DFDS, der blandt andet ejer Oslo-båden mellem København og Oslo, har sidste år sejlet med færre passagerer på grund af corona.

Det forhold har medvirket til en lavere omsætning for rederiet. Det har også haft betydning for overskuddet, der er faldet i forhold til året forinden.

Det viser DFDS' regnskab for 2020, der er offentliggjort onsdag.

Samlet for 2020 har DFDS tjent 466 millioner kroner før skat. Det er mere end en halvering i forhold til året før, hvor overskuddet var 1371 millioner kroner.

Baggrunden for den lavere indtjening er særligt et fald i omsætningen på 15,8 procent til 14 milliarder kroner.

Omsætningen har været negativt påvirket af særligt coronapandemien og de rejserestriktioner, der har fulgt med den. Det har nemlig givet færre passagerer at sejle med for DFDS, der blandt andet tjener penge på passagerfragt.

Et andet forhold, der har påvirket, er Storbritanniens exit fra EU - også kendt som brexit.

Brexit har dog ikke kun været skidt for DFDS, da rederiet i perioder har haft øget fragt- og logistikaktivitet knyttet til Storbritannien på grund af omfattende lageropbygning forud for brexit.

Uanset de positive effekter fra brexit har DFDS' topchef, Torben Carlsen, et håb om snart at kunne vende tilbage til mere normale forhold.

- Forhåbentlig vil vi snart kunne lægge effekterne af brexit og pandemien bag os, så vi i højere grad kan fokusere på at indfri vores langsigtede vækstambitioner, siger Torben Carlsen i en skriftlig kommentar til regnskabet.

For det nye år forventer DFDS at kunne øge omsætningen med mere, end hvad den faldt sidste år målt i procenter.

Forventningen er en vækst i omsætningen på 20 til 25 procent.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093