23948sdkhjf

Mærsk hæver overskud med 44 pct.

For fjerde år i træk kan Mærsk-topchef Søren Skou præsentere et årsregnskab med en kraftig stigning i driftsresultatet. Til gengæld tabte Mærsk markedsandele i 2020

Et turbolent Coronaår slutter finansielt lykkeligt for A.P. Møller-Mærsk. 

Det netop offentliggjorte årsregnskab viser et driftsoverskud på 8,2 mia. dollars - en kraftig fremgang fra 5,7 mia. dollars i 2019. Overskuddet var lidt mindre end børsanalytikerne havde forventet på grund af et fjerde kvartal, hvor driftsoverskuddet ikke blev helt så højt som ventet.  

Omsætningen hos Danmarks største rederi steg også, dog mindre prangende, til 39,7 mia. dollars mod 38,9 mia. dollars i 2019.

Mærsk henviser til stram styring af omkostningerne, benhårdt fokus på profitabilitet og en stærk stigning i containerraterne mod årets slutning som de faktorer, der ligger bag de positive nøgletal. 

- 2020 vil blive husket for Covid-19 pandemien, der har haft en negativ indvirkning på vores liv, vores arbejde, virksomhederne og den globale økonomi. I det lys er jeg stolt af, at vi har kunnet fortsætte vores transformation og øget vores indtjening gennem alle kvartaler i 2020, udtaler topchef Søren Skou i en pressemeddelelse. 

Et barskt Covid-19 år betød, at Mærsk sejlede med færre containere i 2020. I løbet af året transporterede rederiet 12,6 mio. containere, hvilket svarer til knap en knap 5 pct. reduktion i antallet af transporterede containere sammenlignet med året før, hvor rederiet transporterede 13,3 mio. containere.

Dette skal sammenlignes med, at den samlede globale efterspørgsel på containere samlet set faldt med 2 pct. i løbet af 2020. 

Med andre ord: Mærsk tabte markedsandele i 2020, men kunne til gengæld præsentere en kraftig forbedring af profitabiliteten.  

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11