23948sdkhjf

Mærsk fordobler overskud i logistikdivision: Det er et meget potent potentiale

Mærsks Logistics & Services-division har siden strategiskiftet i 2016 spillet en stadig større og vigtigere rolle i koncernens aktiviteter.

Divisionen lykkedes sidste år med at forbedre driften med ikke mindre end 110 pct. til 454 mio. dollar, men ifølge topchef Søren Skou er det blot et lille skridt på vejen mod en forretning, hvor de landbaserede aktiviteter i fremtiden skal vokse markant og gøre koncernens indtjening mindre afhængig af udviklingen i fragtraterne til søs.

Det skriver Børsen.

– Der, hvor vi kan vokse med tocifrede rater, er inden for logistik, fordi vi har mulighed for at sælge flere løsninger til vores eksisterende kunder. De bruger lige så mange penge på logistikløsninger som søfragt, så det er et meget potent potentiale, og det vil vi gå efter i de kommende år, sagde Søren Skou i sidste uge til avisen i forbindelse med årsrapporten.

Ledelsen i Mærsk har de seneste fire år arbejdet på at frasælge de olierelaterede aktiviteter og sideløbende nedbryde siloerne i de transportrelaterede forretninger og få dem til at arbejde sammen som enhed under samme navn. Mærsks langsigtede målsætning lyder ifølge Børsen på at blive en ”global integrator af containertransport”, og koncernen vil altså stå for hele logistikkæden fra produktion til slutkunde.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297