23948sdkhjf

Vognmand og ansat søn anholdt: Sigtet for snyd med førerkort

En 45 årig vognmand fra Fyn måtte tidligt op fredag morgen. Ved en koordineret anholdelsesaktion lidt efter kl. 04.00, blev vognmanden og dennes søn, der begge var mistænkt for gentagne tilfælde af personelfalsk og overtrædelse af køre-hviletidsbestemmelserne, anholdt på to forskellige lokationer.

Begge var ved anholdelsen i besiddelse af førerkort, der ikke tilhørte dem selv og den ene af dem, anvendte aktuelt det førerkort, der ikke var hans eget, da han blev standset.

Tungvognscenter Syd har efterforsket virksomhedens aktiviteter i længere tid, idet der var mistanke om, at der blev anvendt førerkort i lastbilernes takografer, som ikke tilhørte de chauffører, der kørte.

Efterforskningen viste, at mistanken var begrundet i forhold til vognmanden og dennes 20 årige søn, der arbejder som chauffør i virksomheden. Tungvognscenter Syd indhentede på den baggrund rettens kendelse til ransagning og med afsæt i denne skete anholdelse, sigtelse og ransagning tidligt fredag morgen. Efter endt afhøring og ransagning, blev vognmand og chauffør løsladt igen fredag.

Der skal nu gennemføres en større efterforskning i sagen, med henblik på mere konkret at fastlægge omfanget af overtrædelser. Når efterforskningen er afsluttet, skal sagen vurderes af anklagemyndigheden, der også vurderer hvilken strafpåstand, der er passende i sagen.

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, har derfor på nuværende tidpunkt ikke yderligere oplysninger i dem konkrete sag, der kan deles med offentligheden.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188