23948sdkhjf

Jobfest i transportbranchen

Landets vognmænd ansætter chauffører i stor stil, men har svært ved at finde kvalificerede kandidater, viser det nyeste beskæftigelsesbarometer fra DEKRA.

Landets vognmænd har travlt med at ansætte nye chauffører – hvis de ellers kan få fat på dem.

Det viser det seneste beskæftigelsesbarometer for godsbranchen fra Danmarks største udbyder af transportuddannelser, Dekra, som regelmæssigt tager temperaturen på beskæftigelsen i transportbranchen.

I det nyeste beskæftigelsesbarometer svarer 80 procent af de 2.500 adspurgte vognmænd, at de har ansat nye chauffører de seneste tre måneder.

Samtidig er der blandt vognmændene en stor tro på, at der også vil være et stigende behov for nye chauffører i forårsmånederne. Således svarer 48 procent af vognmændene, at de skal ansætte flere chauffører i de kommende tre måneder.

Det er ikke let af få chauffører for tiden. I alt melder 56 procent af vognmændene om udfordringer med at skaffe kvalificerede chauffører.

Stort arbejde forude

- Trods branchens store fokus på denne problemstilling i nflere år, viser vognmændenes svar i beskæftigelsesbarometret, at vi stadig har et stort stykke arbejde foran os i branchen som helhed, hvis vi skal dække det voksende behov for kvalificerede chauffører i Danmark, siger Peter Laursen, adm. direktør i Dekra Danmark.

- Derfor vil vi fortsat arbejde på at få uddannet endnu flere chauffører.

Se mere om analysen på https://www.dekra.dk/barometer

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141