23948sdkhjf

Leman-direktør: Håber på nye opkøb i år

Siden Thomas Krøyer indtog chefstolen som Group CEO hos Leman Holding i 2014 har fokus blandt andet været på at skabe vækst gennem opkøb. Trods det indrømmer han, at transport- og logistikkoncernen har været tilbageholdende det seneste halvandet års tid - en tilbageholdenhed, han nu er klar til at slippe.

- Vi har helt bevidst haft håndbremsen trukket, fordi vi gerne ville færdiggøre nogle elementer for at kunne håndtere opkøb mere effektivt fremadrettet, siger han og fremhæver optimering og indførsel af IT, som TMS-systemer (Transportation Management Systems, red.), som et af de elementer.

Med styr på de praktiske forberedelser søger Leman nu bredt i jagten på den rette mulighed.

- Nu er vi begyndt at slippe håndbremsen på M&A-fronten (fusioner og overtagelser, red.) og prøve at hvirvle noget støv op rundt omkring i Norden, England og USA. Så må vi se, hvilke af disse støvkorn, vi synes, der er noget substans i. Jeg håber, vi kan realisere et opkøb i år - men der skal jo to til tango, siger Thomas Krøyer. 

Thomas Krøyer er bevidst om, hvordan de omtalte “støvkorn” skal se ud - de skal meget gerne kunne gå ind i Leman og supplere eller komplimentere virksomheden nuværende forretning bedst muligt, siger han. 

- Det er nogle virksomheder, der er gode eller bedre til at gøre noget af det samme, som vi gør. Hvis den virksomhed så samtidig kunne støtte én eller flere interessante sektorer, hvor vi måske ikke er i fornuftig fremdrift eller helt dér, hvor vi gerne vil være, så ville det være rigtig fint. 

Thomas Krøyer kan oplyse, at han og Leman er kommet ganske fornuftigt gennem et ellers kriseramt 2020. Derfor ser han også lyst på fremtiden i forbindelse med yderligere opkøb.

- Opkøb er et ben i vores profitable vækststrategi og er sidestillet med de organiske væksttiltag, som vi tager. Det er noget, vi forholder os til fremadrettet, hvor det skal støtte vores vækst, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078