23948sdkhjf

Tager forskud på jubilæum med ny Scania

Vognmandsforretningen Knud Korsbæk & Sønner i Attrup mellem Fjerritslev og Brovst kan til næste år fejre 75-års jubilæum. Virksomheden tog for nylig lidt forskud på det runde jubilæum med leveringen af en ny Scania R 540 fra Stiholts lastbilsælger Peter Munkholm.

Den nye Scania er opbygget til transport af korn- og foderstoffer, som er hovedbeskæftigelsen for virksomhedens 16 lastbiler. Entreprenørkørsel med grus og sand, containerudlejning samt kørsel med gummiged bliver det dog også til.

- Vi har givet en brugt Scania i bytte på den nye, fortæller den mellemste af de tre "& Sønner" i virksomheden, Jan Korsbæk. Han udgør sammen med storebror Niels og lillebror Ole anden generation i Knud Korsbæk & Sønner, mens tredje generation allerede er repræsenteret i form af Oles søn Nichlas.

- Vi har en blandet flåde med begge de svenske og et tysk lastbilmærke i flåden, og da vores gode chauffør Lars Gregersen frygtelig gerne ville have en Scania at køre i, fik han det, siger Jan Korsbæk.

Masser af læder

I førerhuset kan Lars Gregersen glæde sig over masser af læder på rat, førerstol og dørsider, stort 4x20 W musikanlæg integreret i infotainment-systemet inkl. navigation, ekstra 6 kW motor- og kabinevarmer samt masser af andet komfort- og sikkerhedsudstyr.

Den nye Scania R 540 er opbygget med 3-vejs tip på forvognen af Skelhøje Vognfabrik. Det samme er den 4-akslede påhængsvogn, mens Højbjerg Maskinfabrik har leveret den bagmonterede og aftagelige kran til håndtering af bl.a. bigbags.

Forvognen er malet i Skive, mens påhængsvognen er malet i Ejstrupholm.

R 540-modellen er udrustet med Scanias kraftigste 6-cyl. rækkemotor på 540 hk/2.700 Nm, 14-trins GRS905R-gearkasse med integreret Retarder og Opticruise gearskiftesystem samt forstærket, enkeltreduceret R885-bagtøj med 2,87:1 i udveksling.

Knud Korsbæk & Sønner har valgt at tegne vedligeholdelsesaftale med udvidet drivlinedækning hos Stiholt på den nye bil.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094