23948sdkhjf

Ny DAF til gammel lastbilmekaniker

Tom Paysen er uddannet lastbilmekaniker, så han vidste, godt hvad han ville have.

Lastbilmægleren v/ Carsten Lykke i Hedensted har netop leveret en ny kranbil til Brovang Klovbeskæring i Løgumkloster. Bilen er bygget på en DAF LF 260 4x2, som er leveret af Lastbilmægleren. Den er opbygget med fast lad og bagmonteret kran af BP Trailer i Haderslev.

At lastbilen blev en DAF, er ikke helt tilfældigt. Indehaveren af Brovang Klovbeskæring, Tom Paysen, er nemlig uddannet DAF lastbilmekaniker i sin tid, så han ved, hvad der er godt.

- Jeg er dybt afhængig af min lastbil, for hvis den ikke kører, kan jeg ikke passe min forretning. Det er også derfor, at jeg nu for første gang har investeret i en helt ny bil, fastslår Tom Paysen.

- Jeg indhentede tilbud fra fire forskellige lastbilmærker, men med DAF’en synes jeg, at jeg får mest for pengene, tilføjer han.

Malkekøer i Sønderjylland

Hans forretning består i at beskære klove på især malkekøer i det sønderjyske område. Det sker i en transportabel klovbeskæringsboks, som Tom Paysen transporterer på den nye lastbil.

Boksen løftes af lastbilen inde i stalden med den bagmonterede kran. Når den står på staldgulvet, drive koen ind i boksen i den ene ende, får ordnet og beskåret klovene, og går ud af boksen i den anden ende.

Klovbeskæringsboksen vejer cirka 1.500 kg inklusive fangefolden, der er monteret på siderne af boksen, så det klarer den bagmonterede HIAB X-HiDuo 082-kran med et løftemoment på 8,1 t/m snildt.

- Ud over kranen og det faste lad har jeg fået bygget bilen med et stor værktøjsrum bagest. Her er der bl.a. plads til en 1.000 liters vandtank samt en damprenser.

For at reducere smitterisikoen mellem besætningerne skal klovbeskæringsboksen nemlig gøres pinlig ren efter hvert kundebesøg, forklarer Tom Paysen.

Lang version med køje

Den nye DAF LF 260 er udrustet med en 6-cyl. 6,7-liters PACCAR PX-7 motor på 264 hk, 6-trins ZF AS-Tronic gearkasse med automatisk gearskiftesystem samt enkeltreduceret bagtøj.

LF-førerhuset er i lang version med køje bag sæderne, så Tom Paysen har masser af plads til sit personlige grej.

Da malkekøer typisk skal have beskåret klove tre gange om året, får den nye LF 260’er masser at se til året rundt, og Tom Paysen forventer, at han kommer til at køre 20-25.000 km om året i sin nye DAF.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094