23948sdkhjf

DCC Energi klar med HVO100 Bio-brændstof

Energiselskabet DCC Energi sælger nu biobrændstoffet HVO100 Bio til erhvervskunder med hjemmetank..

Med lanceringen af HVO100 Bio føjer DCC Energi et nyt brændstof til det i forvejen brede udvalg af energiprodukter. HVO står for Hydrogeneret Vegetabilsk Olie og er et 100 pct. biobaseret brændstof. Med det nye brændstof kan DCC Energi imødekomme efterspørgslen fra erhvervskunder, der ønsker et alternativ til diesel med et meget lavere CO2-aftryk, fortæller adm. direktør, Christian Heise, DCC Energi.

- Med introduktionen af HVO100 Bio tager vi endnu et skridt på vejen i den omstilling til nye energiformer som hele samfundet er midt i, siger han.

- Vi oplever en stigende interesse i markedet for alternativer til traditionel diesel. Derfor er det naturligt, at vi som virksomhed hele tiden udvikler vores produktudvalg og dermed giver vores kunder nogle nye, relevante muligheder.

90 pct. lavere CO2-aftryk

HVO100 Bio er udelukkende baseret på ikke-fossile kilder. Det indeholder hverken råolie eller naturgas. Det betyder, at det samlede CO2-aftryk fra HVO100 Bio er op til 90 procent lavere end almindelig diesel.

Dermed kan transportvirksomheder og kommunale kunder, der skifter fra diesel til HVO, altså reducere klimaaftrykket fra brændstoffet til deres dieselkøretøjer.

HVO kan laves af forskellige former for biomasse - alt fra vegetabilske olier og brugt madolie til slagteriaffald.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204