23948sdkhjf

Dispensationer for specialkøretøjer i miljøzoner

Myndighederne er klar til at give specialkøretøjer dispensation, når de nye krav om partikelfilter i miljøzonerne træder i kraft til årsskiftet 1. januar 2022.

Det er resultatet af en aftale, som Færdselsstyrelsen og Vejdirektoratet har indgået med organisationerne i  transportbranchen.

Dispensationen betyder, at vognmænd kan få lov til at køre i miljøzonerne i op til seks måneder med et specialkøretøj, som ikke opfylder miljøzone-kravene, såfremt vognmanden venter på at få eftermonteret et partikelfilter eller på levering af en ny lastbil.  

Dispensation kan også opnås, hvis et partikelfilter inkl. montering og ombygning koster 50 procent mere end gennemsnitsfilterprisen for eftermontering af partikelfiltre på specialkøretøjer.

Klippekort

Der vil også blive indført en klippekortsordning. Vognmænd, der kun har brug for at køre få ture om året i en miljøzone med et specialkøretøj, kan søge om 25 klip. Disse klip kan anvendelse i op til fem år. Klippene kan bruges frit i 5-årsperioden.

- Det har holdt hårdt med at finde acceptable løsninger på kravene i miljøzonerne, men nu er der forbedringer på vej, siger Erik Østergaard.

- Vi har sammen med Kran Blok Erfa i lang tid lagt arm med myndighederne, om acceptable løsninger.

- Jeg er glad for, at vi omsider har haft et gennembrud i forhandlingerne om dispensationsmuligheder og en klippekortsordning. Særtransporter og andre specialkøretøjer har været sat i en umulig situation med udsigt til de nye regler, siger DTL-direktøren.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094