23948sdkhjf

Transportlærlinge tilbage i skole

Chaufførlærlinge kan nu vende tilbage til erhvervsskolerne og tage certifikater. Det er et resultat af den politiske aftale mellem regeringen og en række partier om en ekstra genåbning inden påske.

I den politiske aftale står der bl.a., at ”certifikatfag er i nogle erhvervsuddannelser helt centrale for uddannelsen. Undervisningen er ofte rent praktisk og kan ikke gennemføres virtuelt. Derfor gives mulighed for fuld genåbning og fuldt fremmøde for elever, der skal deltage i certifikatfag og for elever i skolepraktik i hele landet.”

Dermed er åbnet for, at blandt andre chaufførlærlinge, der mangler stort kørekort og en række andre certifikater, nu kan komme tilbage og gennemføre denne del af uddannelsen.

- Det er en meget positiv nyhed, som rigtigt mange lærlinge og arbejdsgivere i transportbranchen har ventet længe på, siger direktør i ATL, Lars William Wesch.

- Det har været umuligt at forstå og forklare, hvorfor lærlinge ikke kunne få adgang til at tage certifikatfag, hvis man tog de nødvendige forholdsregler for at begrænse smitte, mens kursister på AMU hele tiden har haft fuld adgang til at tage kurserne.

- Mange virksomheder var nået til et punkt, hvor det var umuligt at sætte chaufførlærlingen uden stort kørekort til noget meningsfuldt, siger Lars William Wesch, direktør i ATL – Transportens Arbejdsgivere  

ATL rettede sammen med DI Transport og 3F Transportgruppen tidligere på måneden henvendelse til undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren med en appel om at få åbnet op for transportlærlinge, der mangler certifikater.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.126