23948sdkhjf

Svindlere ødelægger flyttebranchens ry

DR-programmet Kontant har endnu engang sat fokus på forfærdelige flyttefirmaer. Senest i går aftes satte programmet fokus på to flytte-firmaer, som både snød og truede deres kunder til at betale mere end oprindelig aftalt.

Det ene firma havde oven i købet tilbageholdt møbler og indbo i håbet om at kunne presse flere penge ud af kunden.

Dansk Møbeltransport Forening (DMF) deltog også i programmet, og her kunne en fortvivlet sekretariatschef Anders Due fortælle, at disse firmaer ikke er med i foreningen, og at de er med til at ødelægge hele branchens ry.

- Det er vigtigt, at man som kunde sikrer sig en skriftlig aftale om det, der skal flyttes, og få en pris – også på skrift. Få altid to uafhængige tilbud, så får man en idé om prisniveauet er rigtig.

- Desuden skal man sikre sig, at virksomheden har en forsikring, såfremt indbo skades eller forsvinder under flytningen.

For let at blive flyttemand

- Det er enormt chikanerende for den seriøse del af branchen, at der er brådne kar. Derfor skal forbrugerne tage sig i agt, når de vælger en flyttemand, fortsætter Anders Due.

- Et af problemerne er, at det ikke kræver særligt meget at etablere sig som flyttemand. Man behøver bare købe en gammel varebil; men i dag skal man dog have en varebilstilladelse - og der kan man jo starte som forbruger: Spørg om man må se varebilstalladelsen. Eller tjek på nettet, om der er skrevet noget ufordelagtigt om dem. Se om der er et mønster i klagerne.

Med i brancheforeningen

Transportmagasinet: Hvad kan man gøre for at dæmme op for de brådne kar?

- Vi kan ikke tvinge dem til at være med i vores brancheforening, svarer Anders Due.

- Vi stiller ret store krav til optagelse af nye medlemmer. De skal for eksempel have eksisteret to år i branchen, de skal have aflagte regnskaber, de skal melde sig ind i en arbejdsgiverforening.

- Som forbruger kan man gå ind på vores hjemmeside og se, hvem der er medlemmer. Hjemmesiden hedder www.flytning-dmf.dk. Er de medlemmer hos os, så borger det for en vis kvalitet.

- På den  anden side kan jeg heller ikke tillade mig at sige, at alle de, der står udenfor DMF er dårlige virksomheder. Det er de bestemt ikke. Der er mange udmærkede selskaber, som ikke er med i vores fvorening; men som nævnt må kan som forbruger være bedre til at se sig ordentligt for.

- Heldigvis foregår langt de fleste flytninger uden problemer, slutter Anders Due.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11