23948sdkhjf

Transportkæmpe leverer rekordoverskud for andet år i træk

Et omsætningsdyk på 600 mio. kr. var ikke nok til at slå transport- og logistikkoncernen Blue Water Shipping ud af kurs.

Trods faldet fra 6,4 mia. kr. til 5,8 mia. kr. kunne virksomheden for andet år i træk notere sig et rekordresultat før skat. Det lød i 2020 på 192,3 mio. kr. mod 191,7 i 2019.

Det beretter Blue Water Shipping i en pressemeddelelse. 

Det er Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i Blue Water Shipping, selvsagt tilfreds med i et år, der var hårdt præget af coronavirus.

- Vi er meget tilfredse med at kunne levere et rekordresultat i 2020, som har været et meget unormalt og udfordrende år for mange – også for Blue Water. Vores medarbejdere har virkelig ydet en kæmpeindsats i et vanskeligt år, hvor de har skabt nye løsninger og muligheder for kunderne.

- Derfor har vi gennem 2020 formået at tilpasse og omstille vores forretning, hvilket sammen med en positiv udvikling i markedet i andet halvår har skabt det flotte resultat, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Corona-påvirket på godt og ondt

Til Børsen forklarer Søren Nørgaard Thomsen omsætningsdykket med, at hele forretningsområder, som krydstogt og messer, fuldstændigt forsvandt det seneste år. Til gengæld åbnede pandemien for nye muligheder.

- Pludseligt var der en hel masse gods, der skulle hjem fra Asien og til Danmark. Det så vi umiddelbart som en midlertidig ting at transportere mundbind og engangshandsker. Vi gjorde brug af lufttransport, vi chartede selv maskiner ind og fløj med fyldte fly flere gange om ugen fra Kina til Danmark, siger Søren Nørgaard Thomsen til Børsen.

Derudover fortæller han også, at danskernes øgede shoppingforbrug gav væksten et solidt nøk i den rigtige retning.

Overskuddet forventes halveret

Derudover fortæller Blue Water Shipping, at det er kerneaktiviteter indenfor Energy & Projects, Wind Logistics, Sea&Air samt Reefer Sea, der har præsteret ekstra godt og dermed bidraget til årets resultat.

Den positive udvikling forventes ifølge koncernen at fortsætte i 2021 – dog med et men.

- Vi forventer et pænt resultat for 2021. Det vil være lavere end de seneste års rekordresultater, da disse i særlig grad er positivt påvirket af vores store transportkontrakter i Kasakhstan, der nu er afsluttet.

- Til gengæld forventer vi fortsat stærk udvikling indenfor stort set alle kerneaktiviteter og estimerer et overskud på omkring det halve i forhold til sidste år, siger Søren Nørgaard Thomsen.

Blue Water Holding A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 5.779 6.413
Resultat af primær drift 223 215
Resultat før skat 192 191
Årets resultat 145 145
Balancesum 1.716 1.735
Egenkapital 466 331
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094