23948sdkhjf

Rekordmange lastbiler krydser Storebæltsbroen

149.712 lastbiler kørte over Storebæltsbroen i marts, hvilket er ti procent over den hidtidige rekord.

Antallet af lastbiler, der krydser Storebæltsbroen, satte rekord i marts.

Der kørte 149.712 lastbiler over broen, hvilket er ti procent over den hidtidige rekord i oktober 2019. Det oplyser Sund & Bælt i en pressemeddelelse.

- Lastbiltrafikken har under hele covid-19-pandemien været langt mindre påvirket end personbiltrafikken, siger Mikkel Hemmingsen, der er administrerende direktør i Sund & Bælt.

- Siden starten af september 2020 har vi generelt set vækst i antallet af lastbiler på Storebælt, og fra starten af februar 2021 har trafikken udviklet sig særligt positivt, siger han i pressemeddelelsen.

Han forklarer, at de flere lastbiler hænger sammen med, at der været en forskydning i danskernes forbrug under coronapandemien.

Rekorden i marts er hjulpet på vej af, at der var mange lastbiler over broen inden påsken, der i år lå af starten af april.

Samtidig var der to flere hverdage end i oktober 2019, der altså var den hidtidige rekord.

Til gengæld kører der langt færre personbiler og busser over broen, hvilket skal ses i lyset af coronasituationen.

For eksempel at færre rejser på tværs af landsdelene på familiebesøg, og at virksomheder for eksempel klarer nogle møder på Teams eller Zoom i stedet for at mødes fysisk.

Antallet af biler er 25 procent under marts 2019, mens bustrafikken er faldet med 86 procent.

Sund & Bælt sammenligner med 2019, fordi tallene for marts 2020 var påvirket af den første nedlukning sidste forår, som betød, at langt færre kørte over broen.

/ritzau/

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126