23948sdkhjf

Større kranbil giver større fleksibilitet

Byggefirma har mange løfteopgaver, så nu investerer man i egen kranbil.

Hos H.P. Byg i Aalborg fokuserer virksomhedens 250 medarbejdere på at løse både små og store byggeopgaver, herunder også grønne løsninger på de større byggerier.

Én af HP Bygs medarbejdere, chauffør Klaus Horvalt, har ekstra fokus på det grønne, for han har for nylig sat sig til rette bag rattet på en splinterny og meget grøn Scania R 500.

Bilen er leveret af Stiholts lastbilsælger Christian Pedersen, der i tæt samarbejde med virksomheden har skabt en effektiv og fleksibel kranbil.

- Som byggefirma har vi mange transport- og løfteopgaver af byggematerialer og andet udstyr til vores byggerier. Det giver fleksibilitet at råde over egen kranbil, og ved investeringen i den nye Scania satser vi på, at en større kranbil giver større fleksibilitet, siger HP Bygs adm. direktør Henrik Petersen.

- Vi kan selvfølgelig ikke løse alle vores transport- og løfteopgaver med den ene kranbil, men vi er sikre på, at den frihed, som ligger i at råde over egen kranbil, er alle pengene værd, fastslår han.

- Vores virksomhed er stor nok til at kunne beskæftige en stor kranbil på fuld tid. Vi vil også fremover skulle indleje eksterne vognmænd til transport- og løfteopgaver, for vores egen bil kan jo ikke være alle steder på én gang, tilføjer Henrik Petersen

HIAB-kran med spil

Den nye Scania R 500 med typebetegnelsen XT B8x4*4 er opbygget med en HIAB X-HiPro 548 E6-kran med spil samt en 150X-6 flyjib leveret af SAWO i Brørup.

Bilen erstatter en ældre Volvo FM440 med en mindre HIAB 477-kran, som Stiholt tog i bytte og allerede har solgt videre.

- Den nye Scania får primært til opgave at flytte byggematerialer og udstyr rundt mellem vores byggepladser. Den er opbygget med fast stållad i en særlig stabil sandwich-profil, så vi bedre kan udnytte den store kran med ekstra lang rækkevidde til at effektivisere vores løfteopgaver, fortæller kørselsleder Jan Andersen.

Sælger var stor hjælp

- Vi råder også over en lidt ældre 2-akslet kærre, så vi også kan øge effektiviteten ved transportopgaver; men vi forventer, at mindst halvdelen af arbejdstiden kommer til at gå med kranopgaver. Det er derfor, vi har valgt at bagmontere kranen, hvilket også forøger effektiviteten. Det gælder f.eks., når chaufføren kan bakke tættere til udgravninger og få kranen tættere på bygninger ved høje løft, siger han.

At HP Byg valgte at skifte mærke til Scania, er ikke mindst lastbilsælger Christian Pedersens fortjeneste.

- Christian har været en rigtig stor hjælp ved specificeringen af bilen. Han satte sig hurtigt ind i vores behov og kom med nogle meget gode løsningsforslag til opbygning af bilen, så det fortjener han stor ros for, fastslår Jan Andersen.

Den nye Scania er klargjort og leveret fra Stiholts afdeling i Aalborg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062