23948sdkhjf

Volvo klar til at elektrificere godstransporten

Ifølge Volvo vil næsten halvdelen af alle lastbiltransporter i EU kunne elektrificeres de kommende år.

 Nu er tiden er inde til elektrificering af tunge vejtransport. Dette klare budskab kommer fra Volvo Trucks, som senere  i år starter salget af tre nye elektriske lastbilmodeller i den tunge ende, nemlig FM, FH og FMX.

- Transportkøbere i alle europæiske lande viser stor interesse for elektriske køretøjer. Det er drevet af deres egne ambitiøse klimamål og af forbrugernes efterspørgsel efter renere transporter, siger Roger Alm, der er bestyrelsesformand for Volvo Trucks.

- Mange virksomheder er klar til at starte deres elektrificeringsrejse lige nu.

El ikke kun i byområder

- Vi er også klar. Vi kan elektrificere en stor del af godstransporten med vores tre nye elektriske lastbilmodeller, fortsætter Roger Alm.

- Med de nye elektriske Volvo FH- og Volvo FM-modeller kan vi elektrificeret større dele af transportbranchen, ikke kun i byområder, men også for regional trafik mellem byer. Derudover kan vores nye elektriske Volvo FMX-model gøre bygge- og anlægstransporten både mere støjsvag og renere.

Salget starter i år

- Vi begynder allerede at sælge disse modeller i år. Produktionen starter i anden halvdel af 2022, siger Roger Alm.

Volvo Trucks har allerede erfaring med elektriske lastbiler. Modellerne FL Electric og FE Electric til distribution i byerne er blevet produceret siden 2019, og i Nordamerika startede salget af Volvo VNR Electric i december 2020.

Hermed har Volvo Trucks nu en serie på seks mellemstore og tunge elektriske lastbiler, hvilket gør den til den mest komplette kommercielle el-bilserie i branchen.

Halvdelen af EU's transportbehov

- Vores nye el-lastbiler har højere lastkapacitet, kraftigere drivliner og en rækkevidde på op til 300 km. Dermed kan vi dække omkring 45 procent af alle varer, der transporteres i Europa i dag.

- Der er et enormt potentiale for at elektrificere lastbiltransporter i Europa og også i andre dele af verden i den nærmeste fremtid, siger Roger Alm.

- For at bevise dette har vi sat det ambitiøse mål at få el-biler til at tegne sig for halvdelen af vores salg i Europa i 2030. Og de tre nyeste tunge el-lastbiler, som vi nu lancerer, markerer et kæmpe skridt i retning af at nå dette mål.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094