23948sdkhjf

DSV brager frem og hæver forventningerne til 2021

Den danske transport- og logistikgigant DSV Panalpina har tirsdag morgen offentliggjort deres kvartalsregnskab for årets første måneder. 

Regnskabstallene viser en fremgang over hele linjen sammenlignet med første kvartal sidste år. 

Omsætningen er steget fra 27,3 mia. kr. til 33,6 mia. kr., mens resultatet af primær drift fordobledes og endte på lidt mere end 3 mia. kr. sammenlignet med 1,5 mia. kr. i 2020.

- På en begivenhedsrig dag er vi glade for at kunne rapportere en vækst i ebit før særlige poster på 106 pct. i første kvartal og samtidig løfte vores forventninger til 2021. Den stærke indtjeningsvækst i første kvartal var drevet af en stærk performance i alle forretningsområder, og vi nyder godt af omkostningsdisciplin og helårseffekter fra Panalpina-synergierne, siger DSV-topchef, Jens Bjørn Andersen, i regnskabet

DSV har også offentliggjort opkøbet af Global Integrated Logistics, hvilket DSV Panalpina forventer vil løfte omsætningen med 23 procent.

De positive resultater får DSV til at hæve forventningerne til årets resultat. DSV regner nu med en ebit i niveauet 11,25-12 mia. kr. mod et tidligere estimat på 10,5-11,5 mia. kr.

Stor vækst i sø og luft

Det nye kvartalsregnskab kan fremvise en fremgang på 45,5 procent i omsætningen i DSV Panalpinas luft- og søafdeling. Den tegner sig dermed for 22,9 mia. kr., og er suverænt det største ben i DSV Panalpinas forretning. 

DSV's 'road'-afdeling står for lidt over 8 mia. kr., mens 'solutions' står for 3,6 mia. kr. Begge oplevede også en vækst, dog på noget mere beskedne 3 og 9 %.

- Transport- og logistikvolumenerne fortsætter med at komme sig efter covid-19 krisen i 2020. For både luft- og søfragt forbliver kapacitetssituationen ekstremt stram, lyder det i regnskabet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079