23948sdkhjf

Åbningen af den ny Storstrømsbro forsinkes

Åbning for biltrafik på den nye Storstrømsbro udskydes fra 2023 til 2024, mens togtrafikken forventes åbnet i 2026.

Forsinkelsen skyldes hovedsageligt, at entreprenørens konstruktionsmetode med anvendelse af sammenstøbte elementer har vist sig mere tidskrævende at projektere og udføre end forventet.

Derudover påvirker den aktuelle corona-situation med de forskellige restriktioner - herunder fortsat vanskelige rejseforhold i Europa - også forventningerne til fremdriften af arbejderne.
Det fortæller anlægsdirektør Erik Stoklund fra Vejdirektoratet.

- Vores vurdering er, at broen er klar til åbning for biltrafik i 2024 og for togtrafik tidligst i 2026. Vi beklager forsinkelsen og vil arbejde målrettet sammen med entreprenøren på at finde muligheder for at optimere den nye tidsplan, siger Erik Stoklund.

Den nye Storstrømsbro forbinder Sjælland med Falster via Masnedø. Broen bliver cirka fire kilometer lang. Det gør den til den tredjestørste bro i Danmark efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Storstrømsbroen får en elektrificeret jernbane i to spor anlagt, hvor der kan køres med 200 kilometer i timen. Derudover kommer en tosporet landevej til 80 kilometer i timen samt en gang- og cykelsti.

Den samlede pris for projektet - inklusive nedrivning af den eksisterende Storstrømsbro - er cirka 4,1 milliarder kroner.

Det er italienske SBJV, der bygger broen for den danske stat.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094