23948sdkhjf

Renaults el-ambition - ladetid på 3 minutter for 500 km kørsel

Går sammen med amerikansk udvikler af brint-brændselsceller. Første brint-varebil kommer senere i år.

Brint er fremtidens energi til biler – ikke kun personbiler, men også varebiler og lastbiler. Det er der mange, som håber på. En af dem, der ikke kun håber på det, men arbejder for det, er Renault Group. Den franske bilproducent er for nylig gået sammen med virksomheden Plug Power og har dannet Hyvia, der skal udbrede brintbiler og brin-infrastruktur i Europa.

Og ambitionerne er ikke små.

- Især for varebiler er der brug for længere rækkevidde og kortere opladningstid, end man kan opnå med de nuværende elektriske varebiler. Derfor er brintbrændselscelle-teknologien den optimale energi løsning til de kommercielle køretøjer, udtaler Luca de Meo, der er CEO i Renault Group,

Renault er allerede så langt fremme, at den første varebil med brintteknologi ruller ud af fabrikken senere i år. Det bliver en Renault Master, som har været undervejs et stykke tid.

Ved at udnytte Renaults E-Tech teknologi fra el-bilerne og Hyvias brintteknologi vil man kunne øge elbilernes rækkevidden til 500 km og nedsætte genopladningstid til blot tre minutter.

Så snart de første Master-varebiler med brændselsceller er kommet på markedet, vil  Renault/Hyvia også udrulle et net af ladestationer.

Tre fabrikker i Frankrig

Hyvia’s aktiviteter vil foregå på tre af Renaults eksisterende faciliteter i Frankrig.

  • Hovedkontoret og udviklingsafdelingen vil blive placeret i Villiers-Saint-Frédéric, der blandt andet rummer udviklingsafdelingen for Renault LCV, der udvikler lette erhvervskøretøjer.
  • Produktion og logistik vil blive placeret på Flins fabrikken, der vil begynde at samle brændselsceller og opladestationer.
  • De første biler, der får gavn af den nye brintteknologi vil være Renault Master, der produceres på fabrikken i Batilly.

 

Vil være leder

- Vi er allerede europæisk leder inden for lette erhvervskøretøjer. Vi vil også være leder inden for brintteknologien. Vores mål er at være det bilmærke med det grønneste energimix på markedet allerede i 2030, siger Luca de Meo.

Plug Power Inc. er et amerikansk firma, der beskæftiger sig med udvikling af brintbrændselscellesystemer, der erstatter konventionelle batterier i køretøjer, der drives af elektricitet. Virksomheden har hovedkontor i Latham, New York, og har været til stede i Europa i mere end 10 år.

Plug Power har allerede installeret over 40.000 brændselscelle-systemer og opført 110 lade stationer.

Kryptisk navn

HYVIA er et nyt selskab og et nyt navn - men det lyder noget kryptisk. Navnet er en sammenstilling af HY for hydrogen og VIA, der er det latinske navn for vej.

Virksomheden er ejet ligeligt af Renault og Plug Power, og har som mål at udbrede brintteknologi i hele Europa.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.064