23948sdkhjf

Nyt fra TEC - start kørekort allerede på grundforløbet

TEC-uddannelserne i Hvidovre har fået godkendt en forsøgsordning, hvor elever fra chauffør-, lager-, og lufthavnsuddannelserne allerede kan begynde at tage kørekort, mens de er i gang med ”grundforløb 2”. Det kræver blot, at de får en uddannelsesaftale i løbet af grundforløbet. Det gælder også for lærlinge i ”ny mesterlære”.

Formålet med forsøgsordningen er, at TEC gerne vil give sine elever bedre muligheder for at finde en læreplads. Og med en hurtigere opstart på kørekort kan TEC sikre et bedre match mellem lærling og virksomhed.

- Det skaber forhåbentlig en positiv cirkel, hvor flere vil søge uddannelserne, og hvor flere vil få en uddannelsesaftale, der fastholder dem i uddannelse, siger Henrik Tofteng, der er bestyrelsesformand på TEC og direktør i vognmandsfirmaet Henrik Tofteng A/S.

- Det er glædeligt, at vi nu som forsøgsordning kan tilbyde elever opstart på kørekort tidligere i deres uddannelsesforløb. Det giver en sikkerhed for både eleven og virksomheden. Jeg er sikker på, at det betyder flere lærepladser.

- Der er in øjeblikket stor efterspørgsel efter dygtige medarbejdere inden for transportbranchen. Derfor giver en transportuddannelse rigtig gode jobmuligheder.

Med forsøgsordningen kan op til fire dage af kørekortundervisningen flyttes fra hovedforløbet til ”grundforløb 2”. Kørekortet færdiggør man på sit hovedforløb.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078