23948sdkhjf

Ever Given kan endelig forlade Suez Kanalen

’Ever Given’ kan nu sejle videre.

Det står klart, efter de egyptiske havnemyndigheder og den japanske rederiejer Shoei Kisen Kaisha er nået til enighed om en økonomisk kompensation, efter skibet lagde sig på tværs af Suezkanalen og spærrede for trafikken i den vigtige kanal i mere end seks døgn.

- Jeg meddeler hermed til verden, at vi er nået frem til en aftale, siger Osama Rabie, formand for de egyptiske kanalmyndigheder, på direkte tv.

Containerskibet lagde sig på tværs af kanalen d. 23. marts og i næsten en uge blokerede skibet helt og aldeles for skibstrafik i begge retning, hvilket resulterede i store flaskehalse, hvilket havde indflydelse på store dele af verdenshandlen i uger og måneder efter.

Det er endnu ikke offentliggjort, hvor stort et beløb rederiet skal betale for frigivelsen af skibet, men de egyptiske havnemyndigheder har tidligere krævet 916 millioner dollar, svarende til 5,74 milliarder kroner, i kompensation. Et krav, der senere blev sænket til 550 millioner dollar, svarende til cirka 3,45 milliarder kroner.

Kompensationen skal dække manglende indtægter, betaling for bjærgningsoperationen og så almindelig erstatning for at have skadet kanalens omdømme.

Omtrent 12 pct. af verdens gods bliver fragtet gennem Suezkanalen, der er den korteste vej mellem Asien og Europa.

Sidste år indbragte kanalen Egypten mere end 35 mia. kr. skriver Reuters.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188