23948sdkhjf

Amazon-milliardær efter rumrejse: Vi skal flytte al forurenende industri til rummet

Den amerikanske Amazon-stifter Jeff Bezos har en plan for fremtidens tunge industri. Den skal finde sted i rummet.

Den amerikanske milliardær Jeff Bezos gennemførte tirsdag en historisk rumrejse af ti minutter og 20 sekunders varighed.

Sammen med en teenager, sin bror og en 82-årig lykkedes det Amazon-stifteren at nå rummet om bord på et fartøj fra sit firma Blue Origin.

Undervejs på rejsen krydsede de fire passagerer Kármán-linjen og var 107 kilometer oppe.

Linjen regnes for grænsen mellem Jordens atmosfære og det ydre rum. Kapslen med besætningen landede med faldskærm.

Vil flytte tung industri ud i rummet

Og den rejse har altså fået den amerikanske milliardær til at tænke over, hvordan fremtidens industri og logistik skal tage sig ud, forklarede han efterfølgende. 

- Vi er nødt til at tage al tung industri, al forurenende industri og flytte den ud i rummet. Og holde Jorden som denne smukke perle af en planet, som den er, sagde Amazon-grundlæggeren under et interview med MSNBC efter sin hurtige rejse til rummet og tilbage ombord på Blue Origin's New Shepard-raket.

- Vi bor på denne smukke planet. Du kan ikke forestille dig, hvor tynd atmosfæren er, når du ser den fra rummet. Vi lever i det, og det ser så stort ud. Det føles som, ved du, denne atmosfære er enorm, og vi kan se bort fra den og behandle den dårligt. Når du kommer derop og ser den, så ser du hvor lille den er og hvor skrøbeligt det er.

Rejser til rummet, sagde Bezos, "styrker mit engagement i klimaændringer og miljøet."

Turen til kanten af ​​rummet varede cirka 11 minutter

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11