23948sdkhjf

Kurt Beier-direktør frifindes for at udnytte udenlandske chauffører


Direktør Karsten Beier fra vognmandsselskabet Kurt Beier Transport A/S er onsdag blevet frifundet for anklagen om grov udnyttelse af udenlandske chauffører.

Dommen er afsagt ved Retten i Sønderborg.

Han idømmes dog en bøde på 25.000 kroner for at have haft viden om, at en chaufførlejr i Padborg var ulovligt opført.

Det koster også selskabet en bøde på 100.000 kroner.

OVERBLIK: Billeder af chaufførlejr fik straffesag til at rulle

Billeder af udenlandske chauffører i lejr i Padborg fik sag mod transportfirmaet Kurt Beier A/S til at rulle.

Transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S og fire chefer er ved Retten i Sønderborg frifundet for anklagen om grov udnyttelse af udenlandske chauffører.

Læs om sagen her:

  • Sagen begyndte at rulle, da Fagbladet 3F i oktober 2018 kunne afsløre en chaufførlejr ved Kurt Beiers afdeling i Padborg, hvor udenlandske ansatte boede under meget spartanske forhold.
  • Efterfølgende blev sagen politianmeldt, og op mod 30 chauffører fra Sri Lanka og Filippinerne kom under beskyttelse af Center Mod Menneskehandel.
  • Sagen blev efterforsket som en mulig overtrædelse af paragraffen i straffeloven om menneskehandel.
  • Men da der i juli 2020 blev rejst tiltale, havde anklagemyndigheden droppet anklagen om menneskehandel.
  • I stedet gik tiltalen på åger af særlig grov beskaffenhed. Åger kan oversættes med grov økonomisk udnyttelse af en person.
  • En anden del af anklagen omhandlede brud på udlændingeloven, idet chaufførerne ifølge anklagemyndigheden ikke havde arbejdstilladelse i Danmark.
  • Endelig gik en del af anklagen på, at chaufførlejren var ulovligt opført og ikke opfyldte basale krav til blandt andet brandsikring.
  • Alle tiltalte har nægtet sig skyldige.
  • De tiltalte har forklaret, at de udenlandske chauffører var ansat af Kurt Beiers polske datterselskab, HBT Internationale Transporte, til chaufføropgaver i Vesteuropa.
  • Løn- og ansættelsesforhold var ifølge de tiltalte i overensstemmelse med polske regler.

Kilder: Anklageskriftet, Fagbladet 3F, Ritzau.

/ritzau/

Tre andre ledende medarbejdere var tiltalt i sagen. De frifindes for alle anklager.

De fire ledende medarbejdere var tiltalt for grov udnyttelse af 30 filippinske og srilankanske chauffører og for at huse dem under trange og kummerlige forhold i en chaufførlejr i Padborg.

Fagbladet 3F kunne i oktober 2018 vise billeder fra lejren af chauffører, der boede i containerlignende bygninger, hvor rengøringen var yderst sparsom.

Kravet fra anklager Mads Bjerg Olesen var, at de fire chefer skulle idømmes mindst tre års fængsel, ligesom virksomheden ifølge anklageren stod til en bøde på 5,5 millioner kroner.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094