23948sdkhjf

Store forandringer på vej: Ny generation af transportkøbere vil have digitale speditører

Virksomheder som Flexport, Forto og Twill er på vej til at overtage de gamle speditionsvirksomheders rolle.

 ”Indtil nu har tilslutningen til de såkaldte digitale speditører kun været langsomt voksende; men når de nye generationer af transportkøbere kommer frem, så sker der noget. De vil helst gøre alt fra en skærm og selv have kontrollen. Det bliver koldt og kynisk.”

Sådan lyder et citat fra konsulentfirmaet 3-Top, som er ved at lægge sidste hånd på en analyse af speditionsbranchens fremtid. Analysen bliver fremlagt på Danske Speditørers konference ”Fremtidens Logistik” den 16. september på Transport 2021 i Herning.

- Uden at røbe for meget kan jeg godt afsløre, at den digitale omstilling bliver en af de helt store udfordringer for speditionsbranchen de kommende år, siger Jakob Størling, der er uddannelseschef i Danske Speditører.

- Udviklingen går enormt hurtigt, og det vil den fortsat gøre. Her er digitaliseringen slet ikke til at komme uden om.

Klimaet bestemmer fremtiden
- Vi har også fået en anden voldsom faktor ind i fremtidsdebatten, nemlig klimaet, siger Jakob Størling.

- En FN-rapport, der tegner et alvorligt billede af fremtidens klimaudfordringer, medfører ikke bare øgede krav fra politikerne og forbrugerne…. specielt transportkøberne kommer til at kræve eksakt viden om den klimabelastning, som transporten af deres produkter medfører. Og de vil komme til at kræve en bastant reduktion af vores klimabelastning.

- Det er et scenarie, som ikke er fremtid. Det er nu og her, at vi skal finde klima-løsninger. En af løsningerne er at samarbejde på tværs af virksomheder.

Det fortæller Kristian Hegner Reinau fra Aalborg Universitet mere om på ”Fremtidens Logistik.” Han vil præsentere et nyt IT-system, der gør det muligt for logistikvirksomheder at dele overskydende kapacitet, selv om virksomhederne strukturelt er i konkurrence med hinanden.

Konferencen "Fremtidens Logistik" finder sted på Transport 2021 i MCH Messecenter Herning den 16. september. Sæt dagen af - og bliv en af fremtidens speditører.

Læs mere om konferencen ved at klikke på en af de to links:

https://dasp.dk/kurser?tid=3781

www.dasp.dk/kurser?tid=3781

 

 

 

Artiklen er en del af temaet Transport 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172