23948sdkhjf

V8-trækker til vogntogsuddannelse 

På erhvervsskolen Tradium i Randers og på Djursland forgår undervisningen i kørsel med vogntog nu i en nyindkøbt trækker og sættevogn. Der er tale om en ny Scania V8-trøkker, og det første hold elever er netop i disse dage ved at modtage undervisning i kørsel i den.

Hvor det tidligere kun var tilladt at få undervisning og gå til køreprøve i en forvogn/hænger, kan man nu give køreundervisning og tage kørekort i et sættevogntog. Det er muligt efter at Færdselsstyrelsen har lavet en ændring i bekendtgørelse om kørekort.

- Det giver rigtig god mening at bruge en sættevogn i køreundervisningen, fordi langt de fleste kører med sættevogn på landevejen. Så nu kan vi endelig uddanne de nye vogntogschauffører i noget materiel, som de kommer til at bruge med det samme, fortæller Tony Coucheron, der er underviser på Transportuddannelse på Tradium Ring Djursland.

På Djursland og i Randers
Sammen med sættevognstrækkeren har Tradium investeret i en helt ny citytrailer med styrende bagaksel og læssebagsmæk.

- Trafiksikkerhed er en af de dimensioner i undervisningen, som vi lægger meget vægt på Tradium. Med vores ny citytrailer lærer vores kursister også at mester udsving ved drej i byen. Det har det først hold taget rigtig godt imod, fortæller kørelærerne.

Tradium har både en transportafdeling i Randers med en stor køregård til praktiske øvelser og på Djursland har skolen et køretekniske anlæg med kuperet terræn, der er et af de største i Danmark.

Det nye vogntog skal køre forskudt på begge afdelinger, så flest muligt får adgang til undervisningen. Kursisterne for også fortsat undervisning i lastbil med påhængsvogn, så de bliver fortrolige med begge dele.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093