23948sdkhjf

Fokus på klima-kompensation

DCC Energi har i år en stor messestand på Transport 2021. Her vil energiselskabet, der også driver Shell tankstationerne i Danmark, sætte fokus på transportbranchens muligheder for at CO2-kompensere brændstofforbruget.

Som de eneste på markedet tilbyder DCC Energi, at erhvervskunder kan CO2-kompensere deres brændstofforbrug, når de bruger et Shell Card Erhverv.

- I en tid, hvor klimahensyn i transportbranchen fylder stadig mere, er der mange, som tager imod vores tilbud om CO2-kompensering af brændstoffet. Det er et tilbud, som vi lancerede sidste år, fortæller retaildirektør, Søren Møller Maretti fra DCC Energi.

- Vi ser også, at transportbranchen orienterer sig mod nye typer af brændstoffer som for eksempel GTL, som vi siden 2016 har leveret til større transportkunders hjemmetank. I dag kan man også tanke GTL på otte af vores truckanlæg.

GTL er en forkortelse for "Gas to Liquids" og kan anvendes på alle dieselmotorer. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke partikeludledningen.

Afhængig af motor, filtersystem og anvendelse udleder GTL op til 38 procent færre partikler sammenlignet med almindelig diesel.

Dermed kan brændstoffet bidrage til at nedbringe lokalemissioner. Og i kombination med CO2-kompensering, som DCC Energi også tilbyder sammen med GTL, kan transportvirksomheder altså både sætte ind overfor de lokale emissioner og CO2-aftrykket.

Udover GTL kan man hos Shell også tanke det biobaserede HVO-brændstof.

Et andet fokuspunkt for DCC på Transportmessen er at øge kendskabet det store netværk af truckanlæg, som kan bruges med Shell brændstofkortet. Det giver adgang til at tanke på alle Shell, Shell Express, Q8, F24 og IDS tankanlæg.

- Det kan bruges på 290 truckstationer herhjemme. Hertil kommer hele det internationale netværk af over 10.000 Shell tankstationer i Europa, siger Søren Maretti Møller.

- For transporterhvervet er tilgængelighed helt afgørende. Derfor er vi meget bevidste om, at vi har en vigtig opgave i at sikre, at vores kunder har adgang til et fintmasket netværk af truckanlæg.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet Transport 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095