23948sdkhjf

EU’s vejpakke med i tachografen

De næste fem år skal nye regler fra Vejpakken implementeres i tachografen.

Sidste år blev den såkaldte Vejpakke endeligt vedtaget i EU efter mange års forhandlinger - og selv om der stadig er områder, som er uklare, vil der frem til 2026 blive indført en lang række forordninger, regler og love, som får indflydelse på vognmænd, chauffører og transportører.

Disse nye regler og love skal også implementeres i tachografen, som registrerer oplysninger om køretøjets og chaufførens aktiviteter. Det er et område, som firmaet FDParts A/S (tidligere Fartskriver Danmark A/S) vil fortælle mere om på transportmessen.

- Vi har naturligvis mange informationer om tachografer med på messen, og vi vil gerne demonstrere nogle af de opdateringsmuligheder, der er, siger Jesper Salmansen fra FDParts.

- Blandt de ting, som tachografen kan opdateres med, er de nye regler om arbejdstiden. Der kommer også nye cabotage-regler til næste år. Der er noget om chaufførløn. Der vil løbende komme flere nye ting, som tachografen skal opdateres med.

- Vi satser på at informere bredt - både værksteder, vognmænd og chauffører. Det er vores klare mål med denne udstilling.

Lys og lyd

Den anden del af virksomheden FDParts A/S handler med lys og lyd, og der vil også komme et stort og bredt udvalg af lysbroer, blink og forskellige typer af arbejdslys.

- Traditionelt set har de to dele af virksomheden haft hver sin stand på messen; men i år lægger vi standene op og ned ad hinanden, så vi får to forskellige fokusområder. Vi håber, det vil give noget synergi. Under alle omstændigheder vil det kunne vise, at vi er en virksomhed man mange facetter, slutter Jesper Salmansen.

Artiklen er en del af temaet Transport 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.066