23948sdkhjf

Dansk testudstyr øger trafiksikkerheden verden over

Den store nyhed fra BM Autoteknik er en bremseprøvestand bygget ind i en galvaniseret stålgrav, som monteres direkte ned i et hul med sandbund.

I 44 år har jyske BM Autoteknik A/S - Nordeuropas største producent af bremseprøvestande og testlinjesystemer for alle typer køretøjer - været med til at forbedre trafiksikkerheden.

Virksomheden stiller op på Transport 2021 med en stand, hvor de viser deres brede testprogram, der udover test af bremser også kan kontrollere køretøjers slitage, affjedring, sporing og hastighed samt miljø og lygter.

BM Autotekniks administrerende direktør Michael K. Larsen har rigtig gode forventninger til Transportmessen, da hans indtryk er, at transportsektoren har klaret sig væsentligt bedre igennem Corona krisen og nedlukningerne end mange andre brancher.

- Selv om vi under krisen mødtes med flere af vores nye danske kunder, er der andre, som vi ikke har hilst på i mere end halvandet år. Det er derfor vores håb, at mange af vores kunder vil besøge udstillingen og vores stand, så vi kan genoptage de personlige relationer, siger Michael K. Larsen.

Han peger på, at nogle af de bedste ideer til produktforbedringer og nye produkter netop opstår i den direkte og personlige kontakt med nye og eksisterende kunder.

- Det er også derfor, at udstillinger som Transportmessen er så vigtige for industrien. Igen i år bruger vi transportmessen til at præsentere vores bredde produktprogram af bremsetestere for test af tunge køretøjer.

Nyhed: galvaniseret stålgrav

Også i år er der produktnyheder fra BM Autoteknik. Den store produktnyhed er en galvaniseret stålgrav model BM65 med indbygget bremse-tester og slitage-tester. Denne stålgrav kan monteres direkte ned i et hul med sandbund uden brug af beton, hvorefter der blot fyldes med sand eller jord.

Selve inspektionsgraven er kun omkring tre meter lang, så stålgraven erstatter ikke den traditionelle smøregrav, men er udelukkende designet til at brug sammen med bremse-tester og slitage-tester.

Udendørs installation

- Vi har allerede solgt og monteret flere af disse stålgrave til kunder i både Danmark, Sverige og Norge, hvor de fleste er installeret udendørs, mens et par stykker også er installeret indendørs. Flere af disse installationer bruges til officielt bilsyn af tunge køretøjer, siger Michael K. Larsen.

I lighed med alle virksomhedens bremsetestere, så er BM65 stålgraven også dansk produceret på fabrikken i Møldrup i Jylland.

- Stålgraven er desværre for stor til at bringe ind på vores stand i Herning, så i stedet præsenterer vi den gennem billeder og 3D tegninger mv. Derudover kan vi efterfølgende arrangere besøg hos nogle af de danske kunder, som allerede har fået en BM65 stålgrav monteret.

Mobil bremse-tester

Michael K. Larsen nævner desuden den mobile BM20200 bremse-tester, som blandt andet bruges af politiet ved vejkontrol, og BM18200 bremse-testeren, der har integreret hydraulisk løft af rullefeltet til brug for belastningssimulering.

Alle synshaller, der tester tunge køretøjer, skal have installeret rysteplader (slitage-tester) inden 1. januar 2023. Derfor præsenterer BM Autoteknik også deres BM53000 slitage-tester, der opfylder alle de nyere EU-krav.

- Vores BM53000 slitage-tester kan leveres både til installation i gulvet for eksempel over en smøregrav, eller i et design, der tillader installation direkte på værkstedsgulvet, siger Michael K. Larsen.

Startede i 1977

Den privatejede familievirksomhed BM Autoteknik blev etableret af Benno Larsen og Mogens Nørlem i 1977, hvor de designede og producerede verdens første elektriske bremseprøvestand med belastningssystem for lastbiler.

Den nye fabrik i Møldrup mellem Viborg og Aalborg blev indviet i 2007 - og der produceres stationære og mobile løsninger, men virksomheden kan også bygge komplette synsbaner.

Der er i dag 50 medarbejdere tilknyttet virksomheden i Møldrup og man eksporterer til 35 lande i verden.

Kundegrupperne omfatter private værksteder, synsvirksomheder, bilproducenter, tekniske skoler, politiet og militæret.

BM Autoteknik er medlem af CITA, International Motor Vehicle Inspection Commitee.

Artiklen er en del af temaet Transport 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094