23948sdkhjf

Så er transportmessen åben

Lastbiler og varevogne, dozere og dumpere. Det er, hvad MCH Messecenter Herning består af disse dage, hvor der holdes to messer - Transport 2021 både inde og ude - Entreprenør & Håndværk (E&H) udenfor.

Messeområdet er ialt165.000 kvadratmeter stort. Det svarer til over 24 fodboldbaner.

Hele dette område blev torsdag morgen åbnet af transportminister Benny Engelbrecht, som klippede snoren og officielt erklærede messerne for åbne kl.9.

Ministeren benyttede sin åbningstale til blandt andet at takke transportbranchen for at holde hjulene i gang under corona’en. Han takkede også messecentret og virksomhederne i transportbranchen for at støtte massivt op bag messen. Transport 2021 har 280 udstillere, E&H har rundet 120.

- Godt I er med - godt I vil være med. Jeg er utrolig glad for at være her, sagde Benny Engelbrecht, der på åbningsdagen også holdt et indlæg om transportens klima-udfordringer på konferencen Grøn Transport.

Opbakning i mange år
Inden da havde administrerende direktør i MCH Georg Sørensen også takket alle involverede parter for deres store indsats og engagement. Han kastede samtidig et personligt tilbageblik på de to messers arnested: hi-messen, der slog dørene op for første gang i 1963.

- For transportmessen startede historien i 1988, hvor jeg selv som projektleder kunne glæde mig over opbakningen fra branchen til en stor indendørs messe. I dag glæder jeg mig over den fortsatte opbakning gennem de mange år, sagde Georg Sørensen.

Prestigefyldte priser
På åbningsdagen kunne de besøgende overvære uddelingen af to priser. Den nyindstiftede

Den Grønne Transportpris, som DTL og Jyske Finans står bag, blev overrakt til Arla Foods for virksomhedens forsøg med el- og gaslastbiler.

På E&H-messen gik Maskinleverandørernes Nyhedspris til Nicolaisen & Larsen for virksomhedens elektriske teleskoplæsser JCB 525-60E.

To danmarksmesterskaber
I løbet af messedagene kan de besøgende glæde sig til at overvære hele to danmarksmesterskaber. På Transport 2021 vil Danmarks bedste transportlærlinge blive kåret fredag, mens Danmarks bedste maskinmekaniker skal findes inden for entreprenørmaskiner.

Masser af aktiviteter
Foruden prisuddelinger er de to messer garant for et væld af inspirerende og underholdende aktiviteter.

Transport-messen byder blandt andet på veteranlastbiludstilling, Show Trucks, fjernstyrede RC Trucks, Lastbiler for Børn og udstilling ved Jydske Dragonregiments Veteranpanserforening, ligesom der er mulighed for at møde youtuberen Max Hunt, som står i Hal B.

Fra konferencer til knuser-demonstration
Inde i messecentret er der reserveret eh hel hal til Grøn Transport, hvor udstilling og konferencer giver et indblik i den grønne omstilling af den tunge transport.

Udenfor byder E&H også på en række aktiviteter, og her er de helt store besøgsmagneter som regel knuser-området og testbanen.

På knuser-området er Anders Bircow konferencier, når knusere, neddelere og sorteranlæg løbende demonstreres, og på testbanen kan besøgende prøve kræfter med maskinerne, når udstillere stiller dozere, dumpere, tromler og læssemaskiner til rådighed. Endelig er der også udstilling af entreprenørmaskiner fra en svunden tid ved Dansk Veteran Traktor Klub.

Transportmessen 2021 byder på 280 udstillere i 14 haller, der svarer til 80.000 m2 overdækket messeområde, mens E&H præsenterer 120 udstillere fordelt på 85.000 m2 udendørs messeområde. De to messer strækker sig fra 16.-18. september i MCH Messecenter Herning.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede torsdag snoren til de to messer Transport 2021 og E&H. Foto: MCH/Lars Møller

 

 

Artiklen er en del af temaet Transport 2021.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.485