23948sdkhjf

Transportbranchen kan ikke leve uden GPS-overvågning

H.P. Therkelsens trailere kører godt 20 millioner kilometer årligt. Krones Telematic-system sikrer en effektiv og konkurrencedygtig drift.

-----

- Vi kan ikke leve uden de informationer, vi får fra GPS-overvågningen.

Sådan siger værkstedschef Mikael Liljegren hos H.P. Therkelsen A/S i Padborg. Virksomheden er blandt landets største transportører af temperaturfølsomme varer som frost, kølede og ferske levnedsmidler og medicinalvarer. Årligt tilbagelægger koncernens 211 køle/frys trailere omkring 20 millioner kilometer på de danske og europæiske landeveje.

- Det GPS-relaterede Telematic-system sikrer, at vi hvert kvarter får en nøjagtig status på trailerens mindste bevægelser og position - og ikke mindst om lasten transporteres under de foreskrevne regler og temperaturer.

- Hvis vi konstaterer en fejl eller afvigelse fra det planlagte, kan vi fra kontoret foretage justeringer eller komme i kontakt med trækkeren, hvis fejlen kræver chaufførens indgriben. Overordnet set er løsningen med til, at vi hele tiden kan effektivisere vores transporter, og dermed forblive konkurrencedygtige. Dybest set handler det om at være bedst, siger Mikael Liljegren.

Dokumentation for transporten 
- Med Telematic-systemet kan vi dokumentere, at godset er transporteret under de rigtige temperaturer. Vi kan eksempelvis se om døren er åbnet undervejs. Der er så mange informationer, som giver os en række fordele, fortsætter Mikael Liljegren.

- Eksempelvis har godt 60 af vores trailere overvågning af dæktryk. Vi kan se om, der er en lille siver og give chaufføren besked om at tjekke det. På den måde kan vi gribe ind i tide og undgå et større nedbrud. Vores fornemmeste opgave er jo hele tiden at holde materiellet kørende.

Krone med i udviklingen
Trailerproducenten Krone er blandt de virksomheder, der har udviklet Telematic løsningen, som via GPS sørger for en komplet information om overvågning af eksempelvis køletrailerens funktioner.

I dag forlader ingen nye trailere Krones danske hovedkontor i Padborg uden at være forsynet med Telematic. Kameraovervågning er en af de nye Telematic-funktioner Krone tester i stykgods-trailere. Det kan have betydning for tyverisikring af lasten; men det giver samtidig speditøren mulighed for at se, om lastrummet er fyldt optimalt eller om der er plads til en eller to ekstra paller gods.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125