23948sdkhjf

Rekordsalg af elektriske lastbiler - 100 stk. til DFDS

Volvo Trucks har modtaget en ordre på 100 stk. elektriske FM-lastbiler fra DFDS. Handlen er den hidtil største kommercielle ordre for Volvo elektriske lastbiler, og en af de største nogensinde for tunge elektriske lastbiler verden over.

- Det her er en vigtig milepæl i vores engagement for fossilfri transport, udtaler Roger Alm, administrerende direktør for Volvo Trucks.

- jeg er meget stolt over det partnerskab, vi har med DFDS. Sammen viser vi verden, at elektrificeret tung lastbilstransport er en levedygtig løsning allerede i dag. Jeg tror, at dette vil tilskynde mange flere kunder til at tage det første skridt på deres egen elektrificeringsrejse.

De første leverancer af Volvo FM Electric til DFDS starter i fjerde kvartal af 2022 og fortsætter i hele 2023. Lastbilerne skal bruges til både kort og lang transport i DFDS’ logistiksystem i Europa.

Bæredygtig forsyningskæde
- I DFDS er vi fast besluttede på at tage ansvar for at reducere CO2 -emissionerne og skabe en bæredygtig forsyningskæde, forklarer Niklas Andersson, koncerndirektør og chef for logistikafdelingen i DFDS.

- Vi ved, hvor vigtig elektrificering er i rejsen for at nå vores CO2 mål, og jeg håber, at vi kan inspirere andre, når vi går videre med denne vitale overgang.

Op til 44 ton
FM Electric kan veje op til 44 ton (vogntogsvægt) og har en rækkevidde på op til 300 km. Med en opladningssession midt på dagen kan rækkevidden forlænges.

Køretøjerne kan oplades både via såkaldt depot-opladning natten over og via hurtigopladning i løbet af dagen.

DFDS har valgt en finansieringsløsning leveret af Volvo Financial Services.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125