23948sdkhjf

Dieselbiler skiftes ud med el-biler på Bornholm

Omdelingen af breve og pakker på Bornholm bliver mere grøn, når PostNord i løbet af november udskifter sine 16 dieselbiler med 16 nye el-biler. De vil udlede mindre CO2 og færre partikler, og det er en del af PostNords grønne omstilling.

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu får udskiftet vores aldrende vognpark på Bornholm, og at det tilmed bliver med nye elbiler, der er gode for både klima og arbejdsmiljø, siger Michael Frølich, der er vicedirektør for Mail & Last Mile i PostNord.

De 16 elbiler skal køre med pakker og breve på hele øen og suppleres af to eksisterende cykelruter i Rønne.

Bilerne, som er af typerne Mercedes-Benz eVito og eSprinter, forventes at være i drift den 15. november. Imens er arbejdet med opsætning af ladestandere i fuld gang.

Test allerede i 2021
- I 2011 testede vi el-biler til omdeling af post på Bornholm i et pilotprojekt; men dengang var rækkevidden på bilerne ikke god nok, fortæller Michael Frølich.

- Siden har teknikken og el-bilernes rækkevidde udviklet sig med stormskridt, og de batteridrevne biler vil fremover fylde mere og mere i vores flåde af pakkebiler.

- El-bilerne er en del af vores strategi om at gøre PostNord fossilfri inden 2030, og vi er rigtig stolte over at være en del af den vigtige grønne omstilling, som nu accelererer yderligere på Bornholm,

Beholder to dieselbiler
PostNord beholder to dieseldrevne liftbiler, der bruges til at til- og afposte butikkerne på Bornholm. Dem findes der endnu ikke brugbare el-drevne alternativer til på markedet, så de forbliver en del af PostNords set-up på øen indtil videre.

De nye el-biler er af typerne Mercedes-Benz eVito og eSprinter, hvis rækkevidde passer til de ruter, PostNord kører på Bornholm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.27