23948sdkhjf

Snart producerer traileren også el

Krone tester i øjeblikket en elektrisk trailer, der kan være med til at reducere brændstofforbrug og CO2-udslip med 20 procent.

----- 

- Miljøet bliver den store vinder. Det vil tiltale mange transportører.

Sådan siger adm. direktør Jan Knudsen fra trailerproducenten Krone i Danmark om det samarbejde, som Krone har indledt med den tyske virksomhed Trailer Dynamics.

Ved at forsyne den ene af akslerne på en Krone-trailer med en dynamo er det muligt at opsamle energi under kørslen. Den energi kan anvendes i et samspil med den trækkende enhed.

Krone tester i øjeblikket traileren på sine testfaciliteter ved Lingen i Nordtyskland, og de første resultater er meget positive. De viser, at det er muligt at opnå besparelse i dieselforbruget på minimum 20 procent og en tilsvarende reduktion af CO2 udledningen.

På den måde kan energien fra traileren kan være med til at forlænge helt vogntogets aktionsradius med op til 400 kilometer.

Løsningen er på prototypestadiet og går under navnet eMega Line.

Ved ikke hvornår 
- Hvornår de første serieproducerede eMega Liner er klar til at rulle ud fra fabrikken, er for tidligt at sige noget om, siger Jan Knudsen.

- For os handler det om at være med til at fremme bæredygtige transportløsninger. Og det er interessant for de virksomheder, som har fokus på udledningen af CO2 og samtidig ønsker en fornuftig drift.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157