23948sdkhjf

Her er de bedste transportkommuner i hver Region

Endnu engang er det Høje-Taastrup, der løber med titlen som den mest transportvenlige kommune i Region Hovedstaden; men der er faktisk vindere i hver Region.

I Region Sjælland er det Køge, der er den bedste kommune, mens det i Nordjylland er Frederikshavn. I Region Midtjylland er vinderen tredje gang i træk Horsens, mens Vejle vinder i Region Syddanmark

Det er brancheorganisationen for den danske vejgodstransport, ITD, der står bag undersøgelsen, som ramnglister alle landets kommuner efter deres indsats og initiativer på transportområdet. Hvert år hyldes Danmarks mest transportvenlige kommune - og de bedste transport-kommune i hver region.

Det gave følgende Top 3-placeringer i de fem regioner:

  • Region Hovedstaden – 1. Høje Taastrup – 2. Københavns Kommune – 3. Albertslund.
  • Region Sjælland – 1. Køge kommune – 2. Solrød – 3. Roskilde.
  • Region Nordjylland – 1. Frederikshavn – 2. Hjørring Kommune – 3. Thisted.
  • Region Midtjylland – 1. Horsens – 2. Silkeborg. – 3. Favrskov.
  • Region Syddanmark – 1. Vejle – 2. Vejen – 3. Aabenraa Kommune.

 

 

Region Hovedstaden – Høje Taastrup
ITD’s administrerende direktør Carina Christensen glæder sig over, at Høje-Taastrup bliver ved med at prioritere indsatsen i forhold til transportbranchens vilkår.

- Vi kan se, at vejgodstransporten generelt bliver prioriteret højt i kommunens erhvervsindsats og lokalplanerne. Eksempelvis er der erhvervsområder nær hovedfærdselsårer, som er forbeholdt transport- og distributionserhvervet, ligesom det er tilladt for virksomhederne at etablere private overnatningstilbud til lastbilchaufførerne i erhvervs- og industriområder, siger Carina Christensen.

Kim Rasmussen, formand for Høje-Taastrups Erhvervsforum glæder sig også over, at det har været muligt at fastholde den flotte placering.

- Hvad angår infrastruktur, har kommunen geografisk set en ideel beliggenhed tæt på hovedstaden og med motorveje og jernbane. Det har fået mange virksomheder inden for distribution og logistik til at etablere sig her. Vi har blandt andet det velfungerende Høje Taastrup Transport Center, som stadig udvikles og tiltrækker nye aktører, fortæller Kim Rasmussen.

- På det politiske plan har kommunen grebet muligheden og gjort infrastruktur og logistik til væsentlige elementer i sin erhvervs- og vækststrategi. Den gode beliggenhed tiltrækker ikke blot transporterhvervet, men også en række andre virksomheder, der ser en fordel i den velfungerende infrastruktur, der gør det nemmere at nå ud til kunderne og for medarbejderne at nå frem til arbejdspladsen, bemærker Kim Rasmussen.

Region Sjælland – Køge
Ingen andre kommuner i Danmark har forbedret sin placering på listen over de mest transportvenlige kommuner i Danmark lige så meget som Køge Kommune. Køge Kommune har blandt andet sendt størstedelen af kommunens transportopgaver i udbud og udlicitering, investeret i forbedringer af vejnettet samt ydet medfinansiering til vejprojekter.

- Hvor der er vilje, er der også vej, siger ITD-direktør Carina Christensen og har tankerne rettet mød Køge og den indsats, som kommunen har lagt i at forbedre branchens vilkår.

- Transporterhvervet er en forudsætning for hele samfundets velfærd og vækst; men det er også en branche, som er meget afhængige af de lokale vilkår og rammer. Derfor er det en fornøjelse at se en kommune som Køge tage sin rolle og ansvar alvorligt.

Direktøren for Connect Køge, Allan Munch, glæder sig også over ITD’s flotte kåring.

- Det har været en lang rejse med langsigtede og strategiske satsninger med udgangspunkt i blandt andet Køges beliggenhed, en flytning af Køge Havn og etableringen af transportcenteret, siger han.

- Derfor er det en ekstrastor fornøjelse at høre, at det bliver bemærket og anerkendt af branchen.

- Velfungerende transport og logistik er en af de allervigtigste vækstfaktorer for erhvervslivet. Det kan vi se både i transportcentret og havnen, hvor der er  rift om de grunde, vi kan udstykke, siger Allan Munch, som forventer, at området vil blive udbygget yderligere i fremtiden eksempelvis med etableringen af en kombiterminal, som vil gøre omlæsningen fra jernbane til lastbiler nemmere i fremtiden.   

Region Nordjylland – Frederikshavn
Flere faciliteter, bedre kapacitet på parkerings- og rastepladser samt medfinansiering til vejprojekter til modulvogntog er nogle af de tiltag, som har ført til, at Frederikshavn Kommune i år kan se sig selv placeret helt i toppen blandt kommunerne i Region Nordjylland i 2021.

- De lokale faciliteter og rastepladser spiller en vigtig rolle i det arbejdsmiljø, som chaufførerne i transportbranchen arbejder under, siger ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

- .I en tid med massiv chaufførmangel er det vigtigt, at vi kan tilbyde attraktive og rimelige vilkår til medarbejdere i branchen. Derfor glæder det mig at se, at Frederikshavn Kommune har prioriteret netop det område sammen med en øget politisk bevågenhed.

Frederikshavn Kommunes borgmester, Birgit S. Hansen (S), glæder sig over den flotte placering.

- Store dele af vores erhverv har markant behov for transport af varer, men også af medarbejdere. Derfor er det vigtigt for os, at transporten har gode vilkår, så vi kan understøtte bosætningen og erhvervsudviklingen sammen med vores borgere og virksomheder. For vi kan ikke gøre det alene.

- Jeg kan mærke en positiv oplevelse fra borgere og virksomhederne på de fælles indsatser, vi laver på infrastrukturområdet. Det giver en positiv tro på væksten og udviklingen af Frederikshavn Kommune. Vi har afsat flere penge til vedligeholdelse af vores veje i de senere år, og også til næste år har vi afsat flere penge i budgettet til netop infrastrukturen. Når det så er sagt, så er vi ikke i mål endnu, så vilkårene for transport er noget, der fortsat vil være i fokus i vores kommune, siger Birgit S. Hansen.

Region Midtjylland – Horsens
Fokus på transport og logistik i den lokale erhvervsfremmeindsats, investeringer i et vejnet der er egnet til modulvogntog og prioritering af faciliteter for lastbiler ved udbygning af erhvervsområder. Det er blot nogle af de tiltag, som for tredje år i træk sikrer Horsens titlen som Årets Transportkommune i Region Midtjylland.

- Velfungerende transport og logistik spiller en stor rolle for placeringen, udvikling og vækst af erhverv og virksomheder, og hvis de store virksomheder skal etablere sig, er det vigtigt, at kommunerne bliver ved med at prioritere transportbranchen højt i den langsigtede og strategiske udvikling af kommunen, siger Carina Christensen.

- I Horsens har man gjort netop det. De har blandt andet dedikeret områder nær hovedfærdselsårer til transportvirksomheder og stillet krav om etablering af faciliteter til chauffører og lastbiler ved udvidelse af erhvervsområder. Det fortjener anerkendelse.

Horsens Kommunes borgmester, Peter Sørensen (S) lægger ikke skjul på, at han gerne havde set, at Horsens Kommune i år havde fået førstepladsen i den landsdækkende undersøgelse i stedet for Vejle; men når det er sagt, så er det vigtigste ifølge ham det gode samspil mellem kommunen og branchen.

- Placeringen er i sig selv flot, men det bedste for os er, at vores mange tiltag bemærkes og anerkendes, siger borgmesteren.

- Senest har vi afsat en milliard kroner i økonomiudvalget til at udbygge transportmulighederne i kommunen i de kommende år. Pengene er ikke afsat til udelukkende at forbedre vilkårene for den professionelle transportbranche, men den kommer også til at nyde godt af investeringerne.

- Derudover har vi arbejdet benhårdt for at få etableret de nye ramper langs E45, og vi har netop udvidet en af de store hovedveje, der ellers led af trængselsproblemer.

- Vi investerer og udvikler strategisk på mange forskellige områder, fordi transportvirksomhederne giver vækst og arbejdspladser til hele kommunen. Det er igen med til at finansiere vores velfærd og tiltrække nye borgere. Horsens Kommune er allerede begunstiget af at have mange transportvirksomheder, og der er flere på vej. Det ser jeg som et resultat af, at vores indsats gavner, slutter Peter Sørensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.142