23948sdkhjf

Der er også mangel på kørelærere

Ventetiden for at komme til køreprøve er rekordlang. Der mangler sagkyndige – men der mangler også kørelærere.

----------

Det er igen muligt for forventningsfulde elever at gå op til køreprøve; men efter flere corona-nedlukninger er der opstået et markant efterslæb, og ventetiden for at komme til prøve har aldrig været længere. Sådan lyder det fra brancheorganisationen for danske kørelærere, Dansk Kørelærer-Union.

- Der er simpelthen ikke sagkyndige nok, siger Bent Grue, der er Landsformand for Dansk Kørelærer-Union.

- Men vi har heller ikke kørelærere nok, siger han. Vi har haft en lang periode, hvor der ikke er blevet uddannet særlig mange kørelærere, og det skyldes blandt andet, at adgangskravene til uddannelsen er blevet højnet.

Krav til uddannelsen skal lempes
I 2014 blev optagelseskravene til kørelæreruddannelsen skærpet markant. For at komme ind på uddannelsen skal man være fyldt 24 år og have kørekort til både lastbil med hænger og motorcykel samt et 120 timers voksenpædagogisk kursus.

- Det er i udgangspunktet rigtig godt, at kravene er blevet skærpet; men ulempen er selvfølgelig, at mange potentielt gode kørelærere bliver skræmt væk fra uddannelsen, siger Lisbeth Jensen, der både er kørelærer og uddanner kørelærere. Hun mener, at man godt kan ændre optagelseskravene til uddannelsen, uden at det vil gå ud over kvaliteten.

- Kravet om, at man skal have kørekort til både motorcykel og lastbil, afholder rigtig mange fra at søge ind på kørelæreruddannelsen. Det vil vi meget gerne have lempet.

Færdselsstyrelsen er også på banen
Ifølge Lisbeth Jensen bliver det ekstra svært af finde potentielle kørelærere den kommende tid, fordi Færdselsstyrelsen, som står for at holde teori- og køreprøver, skal ansætte omkring 80-100 civile køreprøvesagkyndige.

- Det vil gøre et stort indhug i mængden af kørelærere, som det i forvejen er svært at skaffe nok af, siger hun.

Hun forstår godt dilemmaet, for så længe der ikke er sagkyndige nok, kommer man ikke ventetiden til livs; manglen på kørelærere kan også skabe ventetider.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25