23948sdkhjf

Scania på COP26 – underskriver aftale om emissionsfrie køretøjer

Udover alverdens transportministre er koncernchefen for den svenske lastbilproducent Scania også mødt op på COP26 i Glasgow for at underskrive den allerførste globale aftale om emissionsfrie lastbiler og busser.

Bag initiativet står blandt andet den hollandske regering og en række industriledere. De er enige om at arbejde for fremme udbredelsen af nul-emissions køretøjer, og at speede processen op med den grønne omstilling af transportbranchen op.

- Vi forpligter os til at øge tempoet i bestræbelserne på at skabe en bæredygtig transportbranche, siger Scanias adm. direktør Christian Levin.

- Vi vil opskalere vores indsats for at verden hurtigere og mere omkostningseffektivt kan få emissionsfrie køretøjer. Det indebærer også at etablere ​​ladeinfrastruktur til de tunge køretøjer.

Konkret har parterne skrevet under på, at:

  • I 2030 skal 30 procent af salget af lastbiler og busser være nul-emissionskøretøjer.
  • I 2040 skal 90 procent af det verdensomspændende salg bestå af emissionsfrie køretøjer, mens de resterende 10 procent skal være køretøjer drevet af 100 procent fossilfri energi.

På verdensplan står lastbiler og busser for omkring 4 procent af køretøjerne på vejene, men de er ansvarlige for 36 procent af udledningen af ​​drivhusgasser.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109